Hyppää sisältöön
Kalenteri

Uutiset ja tiedotteet

Paloturvallisuuslaitteita koskeva sääntely uudistuu

Paloturvallisuuslaitteista säädetään jatkossa uudessa laissa. Laki eräistä paloturvallisuuslaitteista korvaa nykyisen pelastustoimen laitteista annetun lain. Uudistettu laki vastaa sisällöllisesti pääosin voimassa olevaa sääntelyä ja sen nojalla annettuja asetuksia. Sääntelyä on kuitenkin selkeytetty, ajantasaistettu sekä yhdenmukaistettu muun vastaavan sääntelyn kanssa.
Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 18.4.2024 14:09
Lasku henkilön kädessä

Erillisverkot varoittaa: huijauslaskuja liikkeellä liittyen ”Virve 2.0 tarkastuksiin ja kuuluvuustarkastuksiin”

Asunto-osake- ja kiinteistöosakeyhtiöille on lähetetty huijauslaskuja ”Virve 2.0 tarkastuksista ja kuuluvuustarkastuksista” vedoten pelastuslakiin.
Tiedote Pelastustoimi, 16.4.2024 13:52

Pelastustoiminnan tilannekuvatoimintaa ja johtamista selkiytetään uusilla asetuksilla

Pelastustoiminnan johtamista ja tilannekuvatoimintaa tarkentavia asetuksia tuli voimaan 4.4.2024. Asetuksilla vastataan hallitusohjelman tavoitteisiin vahvistaa onnettomuuksiin ja häiriötilanteisiin varautumista ja käynnistää pelastusviranomaisten yhtenäiset johto- ja tilannekeskukset.
Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 8.4.2024 10:39
Pelastustoimen tutkimus- ja kehittämispäivät järjestetään pelastusopistolla, Kuopiossa.

Tervetuloa pelastustoimen tutkimus- ja kehittämispäiville 2024!

Vuoden 2024 Pelastustoimen tutkimus- ja kehittämispäivät järjestetään 5.-6.6. Pelastusopistolla Kuopiossa. Tämän vuoden tapahtuman teema on Vaikuttavasti yhteistyössä.
Tiedote Pelastustoimi, 2.4.2024 17:28

Pelastuslaitosten uutiset

Pelastaja nousemassa paloautoon sisään.

Juhannuksen viettoon turvallisesti

Hellelukemat ovat saavuttaneet Pirkanmaan ja metsäpalovaroitus on tullut voimaan. Jos lämmin ja kuiva sää jatkuu, pysyy metsäpalovaroitus voimassa eikä juhannuskokkoa ole mahdollista polttaa. Juhannuksen viettäjän muistilistalla yksi asia onkin tarkistaa, onko alueella metsäpalovaroitus voimassa.
Tiedote Pirkanmaa Pelastustoimi, 20.6.2023 11:33
Kuvituskuva: Pelastaja tekemässä istumaannousua, mikä on yksi kuntotestiin kuuluvista liikkeistä.

Pelastajan on pidettävä huolta itsestään voidakseen auttaa muita

Pelastajan ammatissa ei vaadita supervoimia, vaan hyvää fyysistä toimintakykyä. Pelastajien kunnossa pysymistä seurataan ja tuetaan koko työuran ajan. Toimintakyvyn ylläpidon merkitys korostuu ikääntymisen myötä.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 20.6.2023 10:57

Miksi ambulanssi ei aina kuljeta?

Kun ambulanssi tulee kohteeseen, on ensihoitajien ensisijaisena tehtävänä potilaan tilan ja hoidon tarpeen arviointi. Kuljetusta ambulanssilla päivystykseen ei tarvita läheskään kaikissa tilanteissa.
Tiedote Länsi-Uusimaa Pelastustoimi, 19.6.2023 18:48
Vanhoja paloautoja.

Tekemistä kesäaikaan

Tervetuloa tutustumaan Pohjois-Savon palomuseoon kesän aikana! Riistavedellä vietetään turvallista kesäpäivää kesäkuun lopussa. Tapahtuma on kaikille avoin.
Tiedote Pohjois-Savo Pelastustoimi, 19.6.2023 13:17
Elvytysopetusta kesätapahtumassa

Turvallisesti kohti kesää

Pelastuslaitoksen avoimet turvallisuuskoulutukset hiljenevät kesän ajaksi, mutta töitä helsinkiläisten turvallisuusosaamisen vahvistamiseksi tehdään kesälläkin ahkerasti.
Tiedote Helsinki Pelastustoimi, 15.6.2023 14:41

Helsingin uudet paloautot tehdään pääkaupungin tarpeisiin

Helsingin kaupungin pelastuslaitos ottaa kesän aikana käyttöön kahdeksan uutta pelastusyksikköä, siis paloautoa, ja palomiesslangilla höökiä.
Tiedote Helsinki Pelastustoimi, 15.6.2023 12:21
Paloauto kalustonkuljetuslautalla.

Helsingin pelastuslaitoksen toimintakertomus summaa vuoden 2022 tapahtumat

Pelastusviranomaisten toimintaympäristössä tapahtui 24.2.2022 merkittävä muutos, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa.
Tiedote Helsinki Pelastustoimi, 15.6.2023 9:25

Useita maastopaloja vuorokaudessa Uudellamaalla – suurin osa lähtöisin ihmisen toiminnasta

Uudenmaan alueella on viimeisen kahden viikon aikana syttynyt jopa 20 maasto- ja metsäpaloa vuorokaudessa. Suurin osa paloista on lähtöisin ihmisen toiminnasta. Uudenmaan alueen pelastuslaitokset muistuttavat, että kaikenlainen avotulen teko on kielletty metsäpalovaroituksen ollessa voimassa.
Tiedote Itä-UusimaaKeski-UusimaaLänsi-Uusimaa Pelastustoimi, 15.6.2023 8:57

Kieliohjelma ja perinnepäivä varautuminen ja turvallisuus-lautakunnan aiheina

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen varautuminen ja turvallisuus-lautakunta ottaa kokouksessaan kantaa koko hyvinvointialuetta koskevan kieliohjelman laadintaan. Lautakunta kokoontuu 13. kesäkuuta 2023.
Tiedote Itä-Uusimaa Pelastustoimi, 8.6.2023 12:37
Kyltti, jossa lukee maanpäällinen palovesiasema

Sammutusvesisuunnitelma kuntiin lausuttavaksi

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos on laatinut sammutusvesisuunnitelman kuntien ja keskeisten vesihuoltolaitosten kanssa yhteistyössä. Sammutusvesisuunnitelma laaditaan niin, että sammutusveden hankinta ja toimittaminen vastaavat paikallisesti määriteltyjä onnettomuusuhkia sekä esitetään ratkaisut sammutusveden toimittamiselle pelastustoiminnan tarpeisiin. Pelastuslaitos on tarvinnut lisävettä vuosina 2013–2022 yhteensä 1 936 kertaa.
Tiedote Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 8.6.2023 11:54