Hyppää sisältöön

Huoneistossa lemmikkejä -tarra ja tiedote

Jos sinulla on kotieläimiä, kiinnitä ulko-oveen Huoneistossa lemmikkejä -tarra, jotta osaamme ottaa huomioon kohteessa olevat eläimet, kun saavumme hälytystehtävälle. Hyvä sijoituspaikka tarralle on postiluukun yläpuolella, mutta ei kuitenkaan oven yläosassa, koska tulipalotilanteessa se saattaa jäädä savun peittämäksi.

Täydennä tietoa huoneistossa olevista eläimistä välioveen tai ulko-oven sisäpuolelle kiinnitettävään tiedotteeseen. Listaa sisällä olevat eläinlajit, eläinten lukumäärä ja mahdolliset sijainnit sekä omat yhteystietosi. Tiedotteeseen voit liittää myös kuvat eläimistä. Näiden tietojen avulla pelastus- ja ensihoitohenkilöstömme voi ottaa huomioon lemmikkinne ja varmistaa myös oman työturvallisuutensa. Voit tulostaa valmiin pohjan lisätietojen antamiseksi tästä.

Huoneistossa lemmikkejä -tarroja on saatavilla useimmissa eläinkaupoissa sekä muissa eläintarvikkeita myyvissä liikkeissä ja joillain eläinlääkäriasemilla. Kaupat, apteekit ja eläinlääkäriasemat voivat tilata tarroja pelastuslaitokselta. Meillä ei ole valitettavasti mahdollisuutta toimittaa tarroja yksittäisiin kotitalouksiin tai Helsingin ulkopuolelle.

Mikäli tarra on tarve poistaa ovesta, sen voi tehdä siististi kostuttamalla tarraa ennen irrotusta ruokaöljyllä. Ruokaöljyn saa poistettua irrotuksen jälkeen astianpesuaineella.

Mihin eläin viedään onnettomuustilanteessa?

Onnettomuudesta pelastetut eläimet, joiden omistajaa ei ole tavoitettu, toimitetaan yleensä Viikin löytöeläintaloon tai Helsingin yliopiston pieneläinsairaalaan. Jos eläimille on sovittu hoitaja hätätilanteita varten, hänen tietonsa kannattaa lisätä ulko-oven yhteyteen kiinnitettävään tiedotteeseen.

Lue lisää:

Löytöeläintalo
Pieneläinsairaala
Eläinpelastus