Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Anttola sijaitsee kauniissa järvimaisemissa kahden ison veden välisellä kannaksella. Asukkaita on vajaa 1 900. Matkaa Mikkeliin on 25 kilometriä. 

Sopimuspalokuntamme hälytysosastossa toimii 24 jäsentä, joista yhdeksän on naisia. Hälytyksille osallistuvia on tällä hetkellä 13. Harjoituksissamme käy keskimäärin 10 henkilöä. Ensivastetehtäville osallistuvia jäseniä meillä on yhdeksän. 

Nuoriso-osaston toiminnassa on mukana 14 palokuntanuorta. Tiistaisin pidettävissä viikkoharjoituksissa toiminnan pääpaino on palokuntatoiminnassa tarvittavien taitojen harjoittelu. Harjoituksissa ei ole myöskään unohdettu liikuntaa ja hauskanpitoa. Ajoittain pidetään myös Yö paloasemalla -tyyppisiä harjoituksia. 

Hälytystehtäviä hoidamme vuosittain noin sata. Yleisimpiä tehtäviä ovat liikenneonnettomuudet sekä kesäaikaan maastopalot. 

Ovet avoinna uusille jäsenille

Meillä on jatkuva rekrytointitarve. Tarvitsemme lisää savusukeltajia ja pintapelastajia. 

Toimintaamme voi tulla tutustumaan saapumalla viikkoharjoituksiin. Harjoituksemme ovat maanantaisin kello 18 alkaen. Harjoittelemme niissä hälytystoiminnassa tarvittavia taitoja. Ensivastekoulutuksia antaa Eloisan ensihoito. Yhteisiä harjoituksia on pidetty esimerkiksi Mikkelin Järvipelastajien kanssa ja niitä on suunnitelmissa myös Hiirolan VPK:n kanssa. 

Lisätietoja voit kysyä palokunnan päällikkö Miika Väisäseltä, puh. 045 1145 574.

Voit seurata meitä myös somessa:

Facebook
Instagram

Tutustu meihin: esittelyssä Miika Väisänen

Liityin palokuntaan isäni jalanjäljissä vuonna 1990. Aloitin nuoriso-osaston toiminnassa. Nykyään toimin palokunnan päällikkönä sekä ryhmänjohtajana.

Olen osallistunut palokuntien ensiapu-, sammutustyö-, pelastustyö- sekä yksikönjohtajakursseille. Työskentelen yrittäjänä. Oman arjen sekä palokunnan toiminnan olen onnistunut yhdistämään hyvin, sillä yrittäjänä voin itse määrätä oman osallistumiseni palokunnan toimintaan.

Parasta palokunnassa on, kun tiedostat olevasi tärkeässä toiminnassa mukana. Ilman sopimuspalokuntia moni ihminen olisi jäänyt ilman apua.

Vuosien saatossa olen ollut mukana kaikenlaisilla tehtävillä tulipaloista aina linnun pelastamiseen asti. Positiivisena asiana tehtävillä toimimisessa on jäänyt mieleen osallistuvan henkilöstön hyvä yhteishenki, sekä se, että pääsee oikeasti auttamaan ihmisiä.

Anttolan paloasema

Rauhantie 2
52100 Anttola

Vastuuhenkilö: palomestari Eero Aho, puh. 050 311 7016

Palokunnan päällikkö Miika Väisänen, puh. 045 1145 57

Viranomaispäivystys 24/7, puh. 0201 33 44 08

Asema kuuluu Mikkelin paloasemaryhmään.