Hyppää sisältöön

Uusimmat uutiset ja tiedotteet

Ensihoitaja istuu ambulanssin sivuovella.

Pelastuslaitoksen hälytysvalmius on parantunut Nurmeksessa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote panostaa tiukasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta lakisääteisten palveluiden parantamiseen. Pelastustoimen palvelutason ja toimintavalmiuden parantaminen ovat mukana näissä panostuksissa ja tämä on huomioitu myös Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen rahoituksessa.
Tiedote Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 23.5.2024 18:05
Avaimenreikä ja sormi.

Putkilukkojärjestelmä uudistuu

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos uusii laitoksen putkilukkojärjestelmän kuluvan vuoden aikana. Ensin pelastuslaitos uusii oman järjestelmänsä ja tämän jälkeen, vuoden 2024 jälkipuoliskolla pelastuslaitoksen putkilukon omaavat kohteet voivat siirtyä käyttämään tätä uutta järjestelmää.
Tiedote Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 27.5.2024 15:57
Palavaa maastoa.

Kevättulvista maastopalokauteen

Kevät on siinä vaiheessa, että lumet viimein sulavat ja maasto on paikoin jo hyvinkin kuivaa. Samalla keväiset toimet puutarhoissa ja pihoilla ovat käynnistyneet ja myös risujen poltot yleistyvät. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos haluaakin muistuttaa ihmisiä turvallisesta tulen käsittelystä.
Tiedote Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 2.5.2024 10:47
Veden saartamia puita.

Pohjois-Karjalaan ennustetaan keskimääräistä suurempaa kevättulvaa

Pohjois-Karjalaan ennustetaan keskimääräistä suurempaa kevättulvaa. Huhtikuun alkupuolen lämpöaalto ja sateet ovat saaneet vedenpinnat ja virtaamat nousemaan nopeasti.
Tiedote Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 29.4.2024 14:18