Hyppää sisältöön

Ensihoitopalveluun kuuluu terveydenhuoltolain 40 pykälän ja sosiaali- ja terveysministeriön asetus ensihoitopalvelusta 585/2017 pykälän 2 mukaiset tehtävät. Ensihoitopalveluun sisältyy ensivaste, ensihoito perus- ja hoitotasolla sekä ensihoidon kenttäjohtaminen. Siun sote -kuntayhtymällä on ensihoidosta vastaava lääkäri. Erikoisvastuualueen ensihoitokeskus järjestää ympärivuorokautisen ensihoitolääkäripäivystyksen.

Koko maakunnan alueella.

Ensihoidon toiminta-alueena on Pohjois-Karjalan maakunta ja sen alueella olevat 13 kuntaa. Toiminta-alueen muodostavat Heinäveden kunta, Ilomantsin kunta, Joensuun kaupunki, Juuan kunta, Kiteen kaupunki, Kontiolahden kunta, Lieksan kaupunki, Liperin kunta, Nurmeksen kaupunki, Outokummun kaupunki, Polvijärven kunta, Rääkkylän kunta ja Tohmajärven kunta.

Pelastuslaitoksella on yhteensä 23 ambulanssia kolmellatoista pelastusasemalla; näistä 17 ambulanssia on 24/7-valmiudessa,  viisi ambulanssia 12/7-valmiudessa ja 11 on moniammatillista ambulanssia ensihoitaja/palomies -työparilla. Vara-autoja eri pelastusasemilla on yhteensä kuusi.

Anna palautetta ensihoidosta

Etsitkö ensihoidon harjoittelupaikkaa? 

Avoimet harjoittelupaikat löydät Jobiili-järjestelmästä. Laitoksellamme harjoittelujaan suorittaa Arial vuosittain noin 80 ensihoitaja-, sairaanhoitaja-, lähihoitaja- ja pelastajaopiskelijaa ympäri Suomen.

Lisätietoja

Ensihoitopäällikkö 
Kari Törrönen 
puh. 013 330 9158 

etunimi.sukunimi@pkpelastuslaitos.fi 
etunimi.sukunimi@pksote.tuve.fi