Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Sopimuspalokuntamme on perustettu vuonna 1961. Vanha paloasema sijaitsi Enonkosken keskustassa vanhan navetan alakerrassa. Sitä tituleerattiin aikanaan Suomen persoonallisimmaksi paloasemaksi. Nykyinen paloasemamme sijaitsee keskustan kupeessa ja se on ollut paloasemakäytössä vuodesta 2010 lähtien. 

Hälytystehtävissä meillä on 10 ihmistä. Keskimäärin tehtäviä on vuoden aikana noin 60. Eniten työllistävät liikenneonnettomuudet ja vahingontorjuntatehtävät.

Toivomme joukkoomme aktiivisia ja vastuullisia uusia jäseniä, jotta pysymme jatkossakin toimintakelpoisena.

Harjoitukset pidämme joka toinen keskiviikko klo 18–20. Lisätietoja voi kysellä paloaseman vastuuhenkilöltä, vs. palomestari Mikko Hakkaraiselta, jonka tavoittaa numerosta 044 794 3624. Myös sopimuspalokunnan päällikkö Jari Heiskaseen voi olla yhteydessä, puh. 0400 754 901.

Tutustu meihin: esittelyssä Rauno Pesonen

Olen ollut sopimuspalokunnan tehtävissä jo yli 40 vuotta, vuodesta 1981 lähtien. Olin aiemmin Enonkosken kunnalla laitosmiehenä. Tehtäväkuvaani kuuluivat vesi- ja viemärilaitoksen sekä kiinteistöjen hoito. Kun aloitin työt Enonkosken kunnassa, menin sopimuspalokunnan harjoituksiin ja sille tielle jäin. Olen toiminut VPK:n sihteerinä melkein koko tämän ajan.

Nyt olen ollut 6 vuotta eläkkeellä. Aiemmin olin usein mukana hälytystehtävillä, mutta en voi enää osallistua niihin terveydellisistä syistä johtuen. Nyt toimin kalustonhoitajana ja sopimus tehdään pelastuslaitoksen kanssa aina vuodeksi kerrallaan.

Silloin vuosikymmeniä sitten vanhemmat konkarit perehdyttivät meidät uudet tulokkaat sammutustöihin. Kalustosta huolehtiminen tuli tehtäviini mukaan heti alkuvaiheessa. 

Hälytystehtävistä mieleeni on jäänyt paha kolari, jossa menehtyi kolme henkilöä. Olin ollut silloin jo yli kymmenen vuotta palokunnassa. Muita yhtä ikäviä kolareita ei onneksi ole kohdalleni sattunut. 

Paloaseman avajaiset 28.8.2010 oli puolestaan iloinen tapahtuma. Kyläläiset pääsivät nostokorissa taivaalle katselemaan maisemia ja tutustumaan palokunnan kalustoon. Myös pelastusveneemme vihittiin käyttöön sinä päivänä.

Sopimuspalokunnassa parasta on se, kun pääsee auttamaan muita. Koen, että auttamista on myös se, kun pidän pelastuskaluston hyvässä kunnossa.

Sopimuspalokuntalaisuus on hyödyllinen harrastus, ja se voi toimia myös ponnahduslautana työelämässä. Mainittakoon, että myös kunnanjohtajamme Minna Laurio on ollut aikoinaan sopimuspalokunnassa.

Enonkosken paloasema

Teollisuustie 6
58175 Enonkoski

Vastuuhenkilö: vs. palomestari Mikko Hakkarainen, puh. 044 794 3624

Palokunnan päällikkö Jari Heiskanen, puh. 0400 754 901

Viranomaispäivystys 24/7, puh. 0201 33 44 63

Asema kuuluu Savonlinnan paloasemaryhmään.