Hyppää sisältöön

Uusimmat uutiset ja tiedotteet

Kärähtänyt liesituuletin.

Liesituulettimen harmittomalta vaikuttava vika voi johtaa tuhoisaa paloon

Liesituulettimen harmittomalta vaikuttava vika voi johtaa tuhoisaan paloon – Pohjois-Savon pelastuslaitoksen palotutkinnassa selvinnyt useampia tapauksia, joissa tulipalo on syttynyt liesituulettimesta.
Tiedote Pohjois-Savo Pelastustoimi, 17.6.2024 11:13
Onko se avotuli? Voiko se levitä maapohjan kautta? Voiko se levitä kipinöinnin kautta?

Pohjois-Savossa maastopalovaroitus jatkuu nyt jo neljättä viikkoa – myös hellevaroitus annettu

Ilmatieteen laitos on antanut kuluvalle viikolle sekä maastopalo – että hellevaroituksen Pohjois-Savoon. Pitkään jatkuneet lämpimät säät ovat tehneet maastosta nyt erittäin kuivaa, mikä on maastopalojen syttymiselle ja nopealle leviämiselle otollinen alusta. Pohjois-Savon pelastuslaitosta maastopalotehtävät ovatkin työllistäneet viime viikkojen aikana valitettavasti useampaan otteeseen.
Tiedote Pohjois-Savo Pelastustoimi, 28.5.2024 15:59
Rantamaisema.

Pohjois-Savossa vedenkorkeudet eivät ylitä kriittistä rajaa – pelastuslaitos seuraa tilannetta

Pohjois-Savossa Kallaveden vedenpinnan tasot näyttäisivät tämänhetkisen ennusteen mukaan pysyvän korkealla, mutta eivät kuitenkaan ylittävän kriittistä raja-arvoa. Paikallisia eroja voi kuitenkin olla, jonka vuoksi vesistöjen vedenpintojen korkeutta on kiinteistön omistajien syytä seurata aktiivisesti.
Tiedote Pohjois-Savo Pelastustoimi, 15.5.2024 13:23
Pohjois-Savon pelastuslaitoksen Neulamäen uusi pelastusasema, jonka vieressä vanha pelastusasema.

Uusi aika alkaa Neulamäen pelastusasemalla

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen Neulamäen uusi pelastusasema on valmistunut. Pelastusaseman toiminta siirtyy kokonaisuudessaan uudelle asemalle 8.4. alkaen, jolloin myös vanhan pelastusaseman purkutyöt käynnistyvät. Uudelle asemalle siirtyy yhteensä noin 120 pelastusalan ammattilaista eri tehtävänkuvista.
Tiedote Pohjois-Savo Pelastustoimi, 3.4.2024 9:46