Hyppää sisältöön

Pelastustoimi.fi - yhdessä vahva

Tervetuloa pelastustoimen yhteiseen verkkopalveluun! Suomessa pelastustoimen tehtäviä hoitaa 21 alueellista pelastuslaitosta. Pelastuslaitokset ehkäisevät onnettomuuksia ja ylläpitävät turvallisuutta yhteistyössä muiden viranomaisten, yhteisöjen ja asukkaiden kanssa. Tavoitteena on, että yksittäiset ihmiset, rakennusten omistajat ja haltijat sekä toiminnanharjoittajat kykenevät ennaltaehkäisemään onnettomuuksia sekä varautuvat rajoittamaan ja torjumaan onnettomuuksista aiheutuvia vahinkoja ja seurauksia.

Omalla toiminnallaan sekä muut huomioiden voi jokainen luoda elämästään ja ympäristöstään turvallisemman. Turvallisuus on yhteistyötä!


Materiaalista hätäapua toimitettu Ukrainaan kaksi vuotta

Venäjän brutaalin, koko Ukrainaa vastaan suunnatun hyökkäyssodan alkamisen toista vuosipäivää vietetään tällä viikolla, 24. helmikuuta 2024. Yksi vuosipäivä oli kuitenkin jo viime viikolla 15.2., jolloin tuli kuluneeksi tasan kaksi vuotta siitä, kun EU:n pelastuspalvelumekanismi aktivoitiin Ukrainan avunpyynnön seurauksena.

Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 23.2.2024 13:52
viestinnän erityisasiantuntija Ansa Jokiranta

Yhteisillä linjauksilla lisää suorituskykyä pelastustoimen viestintään

Pelastustoimessa on yli 20 000 viestijää. Kokonaisuudessaan luku yltää kymmeniin tuhansiin, kun mukaan lasketaan kaikki alan piirissä toimivat. Jokainen pelastusalalla toimiva viestii omasta työstään, mutta jotta alan yhteinen viesti olisi yhdenmukainen, on viestintää hyvä linjata.

Kolumni Pelastustoimi, 22.2.2024 12:46
Kuvassa pelatustoimen eri ammattilaisia.

Haku pelastusalan päällystötutkintoon (AMK) 26.2.–15.3.2024

Haku elokuussa 2024 alkavaan pelastusalan päällystötutkintoon (AMK) on 26.2.–15.3.

Uutinen Pelastustoimi, 15.2.2024 11:36