Hyppää sisältöön

Pelastustoimi.fi - yhdessä vahva

Tervetuloa pelastustoimen yhteiseen verkkopalveluun! Suomessa pelastustoimen tehtäviä hoitaa 21 alueellista pelastuslaitosta. Pelastuslaitokset ehkäisevät onnettomuuksia ja ylläpitävät turvallisuutta yhteistyössä muiden viranomaisten, yhteisöjen ja asukkaiden kanssa. Tavoitteena on, että yksittäiset ihmiset, rakennusten omistajat ja haltijat sekä toiminnanharjoittajat kykenevät ennaltaehkäisemään onnettomuuksia sekä varautuvat rajoittamaan ja torjumaan onnettomuuksista aiheutuvia vahinkoja ja seurauksia.

Omalla toiminnallaan sekä muut huomioiden voi jokainen luoda elämästään ja ympäristöstään turvallisemman. Turvallisuus on yhteistyötä!


Palomies ja Pelastuskoulun logo

Haku Helsingin Pelastuskouluun on käynnissä!

Haku syksyllä 2024 alkavalle pelastajakurssille on nyt käynnissä. Hakuaika päättyy keskiviikkona 3. tammikuuta.

Tiedote Helsinki Pelastustoimi, 1.12.2023 15:58

Suomi lähetti kansainvälisen pelastustoiminnan asiantuntijan Islantiin

Islanti on pyytänyt apua EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta 20.11. Reykjanesin niemimaan alueella lisääntyneen seismisen aktiivisuuden takia. Avunpyyntö koskee asiantuntijuutta erityisesti valmiussuunnittelun ja suurtehopumppauksen alalla. Tarkoitus on selvittää mahdollisuuksia jäähdyttää sulaa laavaa suurtehopumppujen avulla.

Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 24.11.2023 13:51
Henkilökuva

Palokuntatoiminta voi ehkäistä syrjäytymistä

Päivä paloasemalla -tapahtumaa vietetään taas viikonloppuna. Samalla käynnistyy Paloturvallisuusviikko, mikä päättyy 1.12. Palovarointinpäivään.

Kolumni sisäministeriö Pelastustoimi, 23.11.2023 8:56