Hyppää sisältöön

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksella on 46 paloasemaa, joista 41:llä toimii myös sopimuspalokunta. Sopimushenkilöstön työpanos kohdentuu pääasiassa pelastustoimintaan. Valmius kiireelliseen pelastustoimintaan perustuu suurimmassa osassa pelastustoimialuetta sopimushenkilöstön käyttöön.

Sopimuspalokuntatoimintaan kuuluu myös palokuntanuorisotyö ja palokuntanaistyö. Nuoriso- ja/tai naisosastoja ei ole kaikilla palokuntayhdistyksillä, mutta toiminta on pelastustoimialueella merkittävää. Suurella osalla hälytysosastoihin kuuluvista henkilöistä, kuten myös suurella osalla pelastuslaitoksen päätoimisesta henkilöstöstä, on nuoriso-osastotausta.

Palokuntanaistoiminta monipuolistaa sopimuspalokuntatoimintaa ja tukee pelastustoiminnan ja pelastustoimelle kuuluvan turvallisuusviestinnän tehtävien suorittamista. Parhaimmillaan nuoriso- ja naispalokuntatyö muodostaa koko perheen palokuntaharrastuksen, joka tuottaa henkilöstöä hälytysosastoihin, tukee viranomaistoimintaa ja lisää turvallisuusasioissa oma-aloitteisten ja turvallisuuteen myönteisesti suhtautuvien henkilöiden määrää.

Kaiken ikäisille ja kaiken sukupuolisille sopivaa sopimuspalokuntaharrastusta varten ei tarvitse hankkia erillisiä varusteita ja harrastus on maksuton. Ja mikä parasta, toiminnassa oppii arjen turvallisuustaitoja.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä alueesi sopimuspalokuntaan!