Hyppää sisältöön

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos toimii kahdeksan kunnan alueella suurten liikenneväylien ja kansainvälisen lentokentän kupeessa. Palveluksessamme on noin 460 turvallisuusalan ammattilaista: muun muassa palomiehiä, palopäälliköitä, ensihoitajia, lääkintäesimiehiä, tilannekeskuspäivystäjiä, asentajia, palotarkastajia, paloinsinöörejä, turvallisuuskouluttajia ja väestönsuojelun ja varautumisen ammattilaisia.

Keskeisiä tehtäviämme on onnettomuuksien ehkäisy sekä pelastustoiminta ja ensihoito. Lisäksi huolehdimme varautumiseen ja väestönsuojeluun kuuluvista tehtävistä. 

Viimeisimmän henkilöstökyselymme mukaan peräti 84 % henkilöstöstämme suosittelisi työnantajaansa ystävilleen. Henkilöstömme kokee myös esimerkiksi täydennyskoulutuksen määrän riittäväksi eli panostamme voimakkaasti henkilöstön ja esimiesten osaamisen ylläpitoon ja kehittämiseen. Meillä on vahva yhdessä toimimisen kulttuuri.  

Meillä pääset tekemään työtä yhteiskuntamme turvallisuuden edistämiseksi.


Avoimet työpaikat

Avoimet työpaikkamme löydät Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen rekrytointisivulta


Ensihoidon harjoittelupaikat

Hae työharjoitteluun ensihoitoomme (Webropol)
HUOM! Hakemukset syyskaudelle on jätettävä hakuvuoden huhtikuun viimeiseen päivään mennessä ja kevätkauden hakemukset edellisen vuoden lokakuun 15. päivään mennessä. 


Pelastustoiminnan sijaisuudet ja työpaikat

Meillä on jatkuvasti tarjolla eri pituisia sijaisuuksia. Pystymme räätälöimään sijaisuuksia joustavasti sinun toiveidesi mukaan. Kysy lisää kup.komentotoimisto(at)vakehyva.fi.

Tule meille töihin!

Meillä on laaja toimintakenttä, nykyaikainen kalusto sekä sopivasti vaihtelevia työtehtäviä.

Toimimme ruuhka-Suomen alueella vilkkaiden liikenneyhteyksien keskellä. Aluettamme halkovat niin kehätie, moottoritiet kuin rautatietkin, ja niiden kautta kulkee tuhansia työmatkustajia päivittäin. Täällä on myös paljon työpaikkoja, kuten tuotantolaitoksia, rahtiterminaaleja ja muita erityiskohteita. Ehkä sinä olet kulkenut alueemme suurimman erityiskohteen läpi? Helsinki-Vantaan lentoasema miljoonine matkustajineen ja alla kulkevine kehäratoineen tuo toimintaamme lisämaustetta, sillä suuronnettomuusvalmiutemme on merkittävä.

Lentokentältä miehitetään myös Rajavartioston helikopteri, jolla meidän pelastussukeltajamme kuljetetaan tarpeen mukaan kohteisiin ympäri Etelä-Suomen. Pelastuslaitoksemme toimii kahden hyvinvointialueen ja kahdeksan kunnan alueella. Suuria kaupunkeja ovat Vantaan lisäksi esimerkiksi Järvenpää ja Hyvinkää. Osa alueestamme on maaseutua tai maaseutumaista asutusta. Asukkaita täällä on yhteensä noin puoli miljoonaa. Meillä on kymmenen pelastusasemaa ja uusia valmiusasemia rakennetaan.

Asemamme ovat järkevien matkojen päässä ja saavutettavissa omalla autolla, polkupyörällä tai osin myös julkisella liikenteellä. Työhyvinvointiin kuuluvat hyvin varustetut kuntosalit. Usealla asemalla on myös esimerkiksi beach volley -kenttä sekä mahdollisuudet erilaisiin palloilupeleihin. 

Kalustomme on nykyaikaista ja uusimme pelastusajoneuvoja tiheästi. Myös ajoneuvojen varusteluun on panostettu. Meille on sijoitettu Uudenmaan alueen pelastuslaitosten yhteinen kemikaalitorjuntayksikkö. Pelastustoiminnan tehtäviin meidät pyydetään vuosittain noin 8000 kertaa. Tästä noin 11 prosenttia on erilaisia tulipaloja. 

Pelastusyksikkömme tekevät myös ensivastetehtäviä. Meillä voit toimia myös palomies-sairaankuljettajana tai voit erikoistua esimerkiksi pelastussukeltamiseen tai johonkin muuhun mieleiseen työtehtävään. Koulutamme jatkuvasti henkilöstöämme ja arvostamme osaamista korkealle. 

Meillä on kilpailukykyinen kokonaispalkka sekä mukavat henkilöstöedut.

Tervetuloa meille töihin!
 


Alan koulutusta

Pelastustoiminnan ammattilaisia koulutetaan Pelastusopistolla Kuopiossa sekä Helsingin pelastuslaitoksen Pelastuskoulussa. Pelastusopistossa suoritettavia tutkintoja ovat pelastajatutkinto, alipäällystötutkinto sekä palopäällystön koulutusohjelma, insinööri AMK-tutkinto (yhteistyössä Poliisiammattikorkeakoulun kanssa). Pelastusopistolla voi opiskella myös hätäkeskuspäivystäjäksi (hätäkeskuspäivystäjätutkinto).

Ensihoidon ammattilaiseksi voi opiskella ammattikorkeakouluissa, joissa voi suorittaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon ensihoitaja (AMK). Monilla ensihoitajilla on taustallaan lähihoitajan tutkinto tai pelastajatutkinto.

Palotarkastajan virkaan vaaditaan ammattikorkeakoulututkinto, alalle voi opiskella ammattikorkeakoulussa tai Pelastusopistolla (päällystötutkinto AMK-insinööri), palotarkastajilla on usein taustallaan turvallisuus- tai rakennusalan tutkinto (AMK).
 

Pelastuslaitoksen asiakaspalvelu (24 h)

Tilannekeskus/vaihde  p. 09 41 9140
tilannekeskus(at)vakehyva.fi

Henkilökohtaiset yhteydenotot:
etunimi.sukunimi(at)vakehyva.fi

Päivystävä palotarkastaja

arkisin klo 9–12  p. 09 4191 4475
paivystavapalotarkastaja(at)vakehyva.fi