Hyppää sisältöön

Juuso Siitari, palomies

Juuso Siitari on varsin nuori ja tuore palomies. Haastatteluhetkellä hän on tehnyt pelastajan töitä noin vuoden verran Mikkelin paloasemalla. Työn fyysisyys ja auttamisenhalu motivoivat häntä työssä, eikä yhtenäkään päivänä ole vielä harmittanut lähteä töihin.

Pelastajaksi päästäkseen ei tarvitse olla mikään hirmu punttituloksen tekijä tai maratoonari, vaan hyvä peruskunto riittää. Me olemme tavallista porukkaa, joka tykkää liikkua.

Itselleni uinti oli Pelastusopiston kuntotestin haastavin osuus, koska en ollut aiemmin opetellut uintitekniikkaa. Kävin testiä varten uimassa ja kyselin tekniikasta sitä paremmin osaavilta.

Pelastusopistoon hakeutuu melko samantyyppistä, liikunnallista ja auttamishaluista porukkaa. Treenihenkinen seura motivoikin harrastamaan opintojen ohella paljon liikuntaa. Vaikkei itseä aina huvittaisi, kaverit kannustavat jaksamaan.

Pelastajaksi valmistumiseni jälkeen aloitin palomiehen hommat Mikkelin paloasemalla vuosi sitten.

Työhön sisältyvät kunnon ylläpitotestaukset ovat tuntuneet helpoilta. Toki olen vielä nuori, joten varmastikin ne hankaloituvat iän myötä. Työtehtävillä kunto on riittänyt hyvin, joten uskon, että testit vastaavat työn vaatimuksia.

Minulla ei ole minkäänlaista palokuntataustaa, idea pelastajaksi kouluttautumisesta tuli ihan puhtaalta pöydältä. Työskentelin aiemmin putkimiehenä ja työpäivät olivat kovin samanlaisia. Kuulin silloin jostain, että pelastajan työssä jokainen päivä on erilainen. Myös työn fyysisyys ja auttamisenhalu motivoivat minua tässä työssä.

Minua ei ole vielä kertaakaan ärsyttänyt tulla töihin.
Tämä on paras työpaikka, jossa olen ollut.

Juuso Siitari nojaa nostolava-auton kylkeä ja hymyilee

Juuso Siitari vaihtoi alaa putkimiehen hommista palomieheksi, eikä ole sitä katunut.