Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Meillä Sulkavan sopimuspalokunnassa ovat puitteet ja kalusto erittäin hyvällä mallilla. Uusi paloasemamme otettiin käyttöön muutama vuosi sitten ja uudehko veneemme on laiturissa ihan aseman vieressä, tien toisella puolella. Lisäksi saimme nyt toukokuussa uuden miehistöauton ja moottoriruiskun. Paloasemallamme on myös ammattilaisten voimin toimiva hybridiyksikkö, joka päivystää 24/7. 

Sopimuspalokunnassamme on 20 jäsentä, joista aktiivisia pelastustehtäville osallistuvia on 7. Ensivastetehtävillä on kaksi naista, ja lisäksi yksi nainen on kouluttautumassa pelastustehtäville. Päivälähdöt ovat haasteellisia meidänkin palokunnassamme, mutta parempaan suuntaan olemme menossa.

Teemme yhteistyötä 4H-kerhon kanssa, ja nuorisotoiminnassamme on ollut 20 nuorta, joista 10 on osallistunut aktiivisemmin. Koronapandemia hiljensi sitäkin toimintaa, mutta nyt tilanne on virkistynyt ja nuoret ovat löytäneet takaisin harrastuksen pariin.

Hoidamme noin 100–150 pelastustehtävää vuodessa: yleisimpiä ovat maastopalot ja liikenneonnettomuudet. Lisäksi meillä on ensivaste- ja avunantotehtäviä.

Tervetuloa tutustumaan!

Pidämme viikkoharjoitukset maanantaisin klo 18-20. Tule silloin tutustumaan toimintaamme!

Voit kysyä sopimuspalokunnastamme lisää asemamme vastuuhenkilöltä, palomestari Mikko Hakkaraiselta, puh. 044 794 3624 ja sopimuspalokunnan päällikkö Kari Summaselta, puh. 040 063 7046.

Voit myös seurata meitä sosiaalisen median kanavissa:
Facebook
Instagram

Tutustu meihin: esittelyssä Kari Summanen

Liityin sopimuspalokuntaan kaverin houkuttelemana vuonna 1988 ja seuraavana vuonna toimin kesäsammutusmiehenä. Sopimuspalokuntalaisuus ohjasi minut myös siviiliammattiin. Opiskelin sairaankuljettajaksi ja -hoitajaksi. Toimin nykyisin työkseni ensihoitajana. Loin työuraa myös sopimuspalokunnassa.

Olin käynyt 90-luvun alkupuolelle mennessä kaikki viisi pelastustoimen peruskurssia, Sen jälkeen jatkoin kouluttautumista suorittamalla yksikönjohtajan kurssin ja venekurssin. Viimeisimpänä kävin sopimuspalokunnan päällikkökurssin, mikä auttoi verkostoitumaan ja herätti uusia ajatuksia.

Arvostan yhteisöllisyyttä ja auttamisen halu tuntuukin olevan osa minua. Tästä on tullut elämäntapa ja sivuammatti. Äkkilähdöt tehtäville sopivat hyvin luonteelleni. On myös mukava päästä liikkumaan Saimaan vesillä.

Olen ollut hoitamassa esimerkiksi maasto- ja rakennuspaloja, vesi- ja eläinpelastustehtäviä sekä liikenneonnettomuuksia. Onnettomuudet ovat aina ikäviä, varsinkin kun pienellä paikkakunnalla autettava on usein tuttu.

Sopimuspalokuntalaisena auttamista pääsee tekemään hyvin monella tavalla. Toiminta perustuu siihen, että ihmisillä on erilaisia vahvuuksia ja osaamisia, joita päästään hyödyntämään tehtävillä.

Sopimuspalokuntalaisuus on erittäin hyödyllinen harrastus, joka voi ohjata ammatinvalintaankin, kuten kävi omalla kohdallani.

Sulkavan paloasema

Alanteentie 56
58700 Sulkava

Vastuuhenkilö: palomestari Mikko Hakkarainen, puh. 044 794 3624

Palokunnan päällikkö Kari Summanen, puh. 040 063 7046

Viranomaispäivystys 24/7, puh. 0201 33 44 63

Asema kuuluu Savonlinnan paloasemaryhmään.