Hyppää sisältöön

Haluamme, että Helsinki on meille kaikille turvallinen paikka asua, liikkua, työskennellä, opiskella ja viettää vapaa-aikaa. Tehtävämme pelastuslaitoksella on lisätä helsinkiläisten kykyä ja edellytyksiä toimia turvallisesti. 

Pääkaupunkina ja Suomen suurimpana kaupunkina Helsingillä on monia erityispiirteitä, jotka tulee ottaa huomioon onnettomuuksien ehkäisytyössä. Helsinki on keskeinen hallinnon, kulttuurin ja tapahtumien keskus, täällä on suuria kauppakeskuksia, vilkkaita liikennekeskittymiä, satamia ja saaristoa, maanalaista ja korkeaa rakentamista sekä yhteiskunnallisesti tärkeää infrastruktuuria ja rakennuskantaa.  Helsinkiin myös tullaan töihin muilta paikkakunnilta ja se on matkailukohteena vilkas kaupunki. 

Tässä monipuolisessa toimintakentässä tarvitsemme myös monipuolisia onnettomuuksien ehkäisyn palveluita, joihin kuuluu esimerkiksi koulutusta, kampanjoita, valvontaa, neuvontaa ja monikanavaista viestintää sekä aktiivista toimintaa sosiaalisessa mediassa. 

Onnettomuuksien ehkäisyn palveluiden yksikössä toimii turvallisuuskouluttajia, palotarkastajia, suunnittelijoita sekä asiantuntijoita. 

Tavoitteena maailman turvallisin kaupunki 

Onnettomuuksien ehkäisyn perusajatuksena on tarkastella kaupunkia ja turvallisuutta asiakkaan näkökulmasta. Siksi palvelumme rakentuvat niiden eri toimintojen ja toimintaympäristöjen varaan, joissa kaupunkilaiset pääasiallisesti tässä kaupungissa ovat: asuminen, varhaiskasvatus ja opiskelu, työ, vapaa-aika sekä liikenne. Omana toimintaympäristönään tarkastellaan lisäksi rakentuvaa kaupunkiympäristöä. Näissä kaikissa toimintaympäristöissä pelastuslaitos on mukana tekemässä Helsingistä strategisten tavoitteiden mukaisesti maailman turvallisinta kaupunkia. 

Animaatiokuva, jossa tyylitelty versio Helsingin keskustasta.

Voit lukea lisää onnettomuuksien ehkäisyn palveluista Turvallinen Helsinki -sivultamme. Tutustu myös Onnettomuuksien ehkäisyn suunnitelmaan.