Hyppää sisältöön

Kiinnostaako sinua palomiehen työssä laaja toimintakenttä, nykyaikainen kalusto sekä sopivasti vaihtelevat työtehtävät? Hienoa, meillä on sinulle töitä!

Toimimme ruuhka-Suomen alueella vilkkaiden liikenneyhteyksien keskellä. Aluettamme halkovat kehätie, moottoritiet ja rautatiet. Niiden kautta kulkee useita kymmeniä tuhansia matkustajia päivittäin. Kehä 3:lla liikkuu noin 80 000 ajoneuvoa päivässä. Täällä on myös paljon tuotantolaitoksia, rahtiterminaaleja ja muita erityiskohteita. Rahtia kulkee myös Vuoli-tunnelin kautta merkittävä määrä.

Ehkä sinä olet kulkenut alueemme suurimman erityiskohteen läpi? Helsinki-Vantaan lentoasema miljoonine matkustajineen ja alla kulkevine kehäratoineen tuo toimintaamme lisämaustetta, sillä suuronnettomuusvalmiutemme on merkittävä. Teemme yhteistyötä Finavian pelastuspalvelun kanssa ja osallistumme aktiivisesti suuronnettomuusharjoituksiin. Vesipelastussukeltajamme sijoittuvat lentokentän vieressä sijaitsevaan Pelastuskeskukseemme ja he tekevät tiivistä yhteistyötä Rajavartioston Vartiolentolaivueen kanssa tuomalla heille vesisukellusvalmiuden. Yhteislähtöjä on vuodessa reilu sata.

Toimimme kahden hyvinvointialueen ja kahdeksan kunnan alueella. Suuria kaupunkeja ovat Vantaan lisäksi esimerkiksi Kerava, Järvenpää ja Hyvinkää. Osa alueestamme on maaseutua. Asukkaita täällä on yhteensä noin puoli miljoonaa.

Pelastustoiminnan tehtäviin meidät pyydetään vuosittain noin 8 000 kertaa ja tästä noin 11 prosenttia on erilaisia tulipaloja. Merkittäviä onnettomuusluokkia ovat myös liikenneonnettomuudet ja automaattisen paloilmoittimen aiheuttamat hälytykset. Pelastusyksikkömme tekevät myös ensivastetehtäviä.

Meillä voit erikoistua esimerkiksi vesipelastussukeltamiseen tai johonkin muuhun mieleiseen työtehtävään. Erityisosaamista vaativa Uudenmaan alueen pelastuslaitosten yhteinen kemikaalitorjuntayksikkö on sijoitettu Pelastuskeskukseemme.

Kalustomme on nykyaikaista ja ajoneuvojen varusteluun on panostettu. Meillä on kymmenen pelastusasemaa ja uusia valmiusasemia rakennetaan. Asemamme ovat nykyaikaisia, järkevien matkojen päässä toisistaan ja saavutettavissa omalla autolla, polkupyörällä tai osin myös julkisella liikenteellä. Uudet valmiusasemat rakentuvat Vantaan Tikkurilaan, Myyrmäkeen, Korsoon ja Hakunilaan.

Meillä voit toimia ensihoidossa olevana palomiehenä. Ambulanssissa olet tällöin noin joka neljäs vuoro ja saat asiaan kuuluvan ammattilisän. Myös ensihoitoyksiköt ovat ajantasaisia ja esimerkiksi sähköpaarit ovat yleistyneet merkittävästi.

Koulutamme jatkuvasti henkilöstöämme ja arvostamme osaamista korkealle. Lue esimerkiksi Miikan työntekijätarina, jossa kerrotaan muun muassa siitä, kuinka meillä myös uusi työntekijä voi päästä erikoiskoulutukseen palkallisena työntekijänä.

Työhyvinvointiin kuuluvat hyvin varustetut kuntosalit. Usealla asemalla on myös esimerkiksi beach volley-kenttä sekä mahdollisuudet erilaisiin palloilupeleihin. Liikunnanohjaajamme tukevat liikkumistasi.

Meillä on kilpailukykyinen kokonaispalkka sekä mukavat henkilöstöedut. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue tarjoaa vuosittain 300 euron e-passiedun käytettäväksi liikuntaan, kulttuuriin tai työmatkoihin. Käytössämme on myös lounasetu sekä työterveyshuolto.

Kun tulet meille töihin, järjestämme sinulle kattavan perehdytyksen. Lisäksi vastassasi ovat ammattitaitoiset ja mukavat työkaverit.

Tervetuloa Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle!

Lähetä avoin hakemus webropol-lomakkeella tai sähköpostilla kup.komentotoimisto(at)vakehyva.fi.

Lisätietoja:

Työpaikat | Vantaan ja Keravan hyvinvointialue (vakehyva.fi)