Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Lohikosken paloasema sijaitsee Lohilahden kylässä, joka on osa Sulkavan kuntaa. Sulkavan kirkonkylälle on täältä matkaa 30 kilometriä, joten oma paloasema on tarpeen.

Meillä on muutamia kymmeniä pelastustehtäviä vuosittain Lohilahden alueella ja satakunta keikkaa muualla Sulkavalla. Yleisimpiä tehtäviä ovat liikenneonnettomuudet, maastopalot ja ensivastetehtävät.

Sopimuspalokunnassamme on 15 jäsentä, joista aktiivisia on 5-6. Mukana on myös kaksi naista. Meillä on yksi savusukellustaitoinen sammutusmies. Nuorisotoimintamme hiljeni koronapandemian vuoksi, mutta käynnistelemme toimintaa uudestaan.

Tervetuloa mukaan!

Hälytystehtäville osallistuvia alkaa jo ikäkin painaa, joten uudet jäsenet ovat erittäin tervetulleita.

Voit olla yhteydessä sopimuspalokunnan päällikkö Aki Muhoseen, puh. 050 065 4691.

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook
Instagram

Pidämme viikkoharjoitukset torstaisin klo 18–20, tervetuloa tutustumaan! Teemme paljon yhteistyötä Sulkavan paloaseman kanssa ja pidämme myös yhteisiä harjoituksia.

Tutustu meihin: esittelyssä Aki Muhonen

Olen ollut sopimuspalokuntalainen jo 30 vuotta. Asuin nuorena paloaseman lähellä. Yhtenä kesäisenä päivänä, kun kuulin paloauton hälytysäänen, ajattelin, että tuossahan voisi olla mukava harrastus. Seuraavalla viikolla menin harjoituksiin mukaan.

Vastaanotto oli niin hyvä, että päätin lähteä toimintaan tosissani mukaan ja aloin suorittaa sopimuspalokuntalaisille suunnattuja kursseja nopealla aikataululla. Toimin nykyisin Lohikosken VPK:n päällikkönä ja ryhmänjohtajana.

Siviilissä työskentelen rakennusmiehenä. Työnantajani ovat olleet joustavia, joten olen päässyt lähtemään usein myös arkipäivisin tuleville hälytyksille. Työmailta on ollut helppo lähteä niiden sijainninkin puolesta. 

Sopimuspalokuntalaisuuteni alkuajoilta mieleen ovat jääneet maastopalojen sammutukset. Erityisen hyvä muisto on jäänyt onnistuneesta elvytystehtävästä, jossa asukas oli saanut sairaskohtauksen kotipihallaan. Tehtävän onnistumisessa auttoi muiden paikalla olijoiden fiksu toiminta.

Tehtävien haastavuus ja erilaisuus sekä auttamisenhalu vetävät minua näissä hommissa puoleensa. Lohilahti on niin pieni paikkakunta, että asiakkaat ovat aina jollakin tapaa tuttuja. Varsinkin kesällä pääsee toki välillä auttamaan myös vieraampiakin ihmisiä.

Sopimuspalokunnassa toiminta vaatii perheeltä joustavuutta, sillä hälytyksille voi joutua milloin vaan ja tehtävällä voi mennä monta tuntia. Ymmärrystä on kuitenkin onneksi löytynyt.

Sopimuspalokunnan toimintaan voi tulla avoimin mielin mukaan – ei kannata suotta arkailla. Tässä pääsee hyvän harrastuksen pariin.

Lohikosken paloasema

Myllytie
58620 Lohilahti

Vastuuhenkilö: palomestari Mikko Hakkarainen, puh. 044 794 3624

Sopimuspalokunnan päällikkö Aki Muhonen, puh. 050 065 4691

Viranomaispäivystys 24/7, puh. 0201 33 44 63

Asema kuuluu Savonlinnan paloasemaryhmään.