Hyppää sisältöön

Valtioneuvoston mediapalvelu

Valtioneuvoston mediapalvelu on toimituksille tarkoitettu verkkopalvelu, jonka käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Mediapalvelua ylläpitää valtioneuvoston viestintäosasto ja sen sisältöä tuottavat ministeriöt ja oikeuskanslerinvirasto. 

Valtioneuvoston mediapalvelu löytyy osoitteesta https://media.valtioneuvosto.fi/etusivu

Pelastustoimen mediapalvelu - Peto-media.fi

Pelastustoimen mediapalvelu on sähköinen järjestelmä , joka on luotu pelastustoimen hälytystehtäviin liittyvien tiedotteiden välittämiseen viranomaisilta medialle. Palvelun tavoitteena on nopeuttaa tiedonvälitystä ja helpottaa viranomaisten ja median työtä.

Palvelusta vastaa sisäasiainministeriön pelastusosasto ja se on suunniteltu yhteistyössä median edustajien ja viranomaisten kanssa.

Tiedotteiden sisällöstä vastaa toimintaa johtava pelastusviranomainen. Tiedottava viranomainen päättää myös jatkotiedotteen antamisesta ja sisällöstä

Hätäkeskus toimii tiedotteiden teknisenä välittäjänä.

Julkinen mediapalvelu

Mediapalveluun kuuluu myös julkinen, kaikille avoin osio, jossa näytetään sata viimeisintä tehtävää. Julkiset ensitiedotteet lähetetään automaattisesti hätäkeskuksen tietojärjestelmästä. Niissä olevat tiedot perustuvat hätäilmoituksen tekijän antamiin tietoihin, minkä vuoksi ne saattavat olla epätarkkoja. Sivulla näytetään tapahtuman paikkakunta, tapahtumalaji ja ajankohta. Julkinen ensitiedote on nähtävillä osoitteessa http://peto-media.fi

Julkisista ensitiedotteista tehdään myös RSS-syöte, joka on vapaasti käytettävissä. Syöte löytyy osoitteesta http://www.peto-media.fi/tiedotteet/rss.xml

Medialle tarkoitettu palvelu

Tunnuksia palvelun medialle tarkoitettuun osioon myönnetään vain media-alan yrityksille (tiedotusvälineet, pääasiassa tiedotusvälineitä palvelevat artikkeli-, uutis- tai kuvatoimistot) sekä pääasiallisen toimeentulonsa journalistisesta työstä saaville freelancereille. Freelancereilta edellytetään lehdistökorttia tai muuta todistusta päätoimisesta työskentelystä journalistisessa työssä.

Tunnetuissa tiedotusvälineissä työskentelevät voivat tehdä hakemuksen suoraan osoitteessa www.peto-media.fi/hakemus

Mikäli olet freelancer tai olet muuten epävarma tunnuksen saamisen edellytysten täyttymisestä, lähetä asiasta ensin sähköpostia osoitteeseen perttu.vepsalainen@govsec.fi nopeuttaaksesi käsittelyä.

Mediakäyttäjät voivat kirjautua palveluun osoitteessa www.peto-media.fi/logon