Hyppää sisältöön

Ensihoitopalvelua Pirkanmaalla

Ensihoito huolehtii sairastuneen tai loukkaantuneen tilanarviosta ja hoidon aloittamisesta hoitolaitoksen ulkopuolella sekä tarvittaessa potilaan kuljettamisesta jatkohoitoon. Ensihoitopalvelun toimintaa ohjaa ensihoidon palvelutasopäätös, jossa määritellään ensihoitopalvelun sisältö niin, että palvelu on toteutettu tehokkaasti, tarkoituksenmukaisesti ja että se on mitoitettu oikein. Pirkanmaan hyvinvointialueen kaikki ensihoitopalvelun ensihoitoyksiköt ovat hoitotason yksiköitä, joilla on valmius aloittaa potilaan hoito tehostetun hoidon tasolla ja toteuttaa kuljetus siten, että potilaan elintoiminnot voidaan turvata myös matkan aikana.

Pirkanmaan hyvinvointialueella toimii yhteensä 37 ensihoidon yksikköä, joista 27 operoi ympärivuorokautisesti. Ensihoidon kenttäjohtaja vastaa ensihoitoyksiköiden operatiivisen toiminnan johtamisesta. Lisäksi ensihoitopalvelun lääkärihelikopterit FH30 (Pirkkala) ja FH40 (Seinäjoki) päivystävät 24 h valmiudessa. Ensihoitopalvelulla on valmiudessa myös ensihoidon erityistilanneyksikkö sekä tehoambulanssi. Tehoambulanssi toimii Sisä-Suomen yhteistoiminta-alueella, johon kuuluvat Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueet.

Lisätiedot:

Ensihoidon erityistilanneyksikkö takaovi avoinna. Sisällä henkilöstöä univormuissaan, kasvomaskit kasvoillaan. Henkilöt katsovat kameraan.
Ensihoidon erityistilanneyksikkö EPI081 päivystää Tampereen Keskuspaloasemalla.

 

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@pirha.fi

Ensihoidon ylilääkäri / toimialuejohtaja
Sanna Hoppu

Ensihoidosta vastaava lääkäri
Kaius Kaartinen

Ensihoitopalveluiden päällikkö
Anssi Aunola

Apulaisylilääkäri
Piritta Setälä (lääkäriyksiköt)