Hyppää sisältöön
Palomies pumpulla

Tulityöt tulee tehdä turvallisesti – tulityökortti oltava voimassa

Tulityöt ovat erityistä vaaraa aiheuttavia työtehtäviä ja ne tulee aina tehdä turvallisuutta ja tulityöstä annettuja määräyksiä noudattaen. Tulityöluvan myöntäjällä ja tulityön tekijällä tulee aina olla voimassa oleva tulityökortti. 
Muista, että tulityölupa on aina määräaikainen ja tulityöpaikkakohtainen. Lisäksi lupa oikeuttaa vain siinä mainittujen tulitöiden suorittamiseen.

Tulityöt aiheuttavat tulipalovaaran

Tulityössä syntyy kipinöitä, käytetään liekkiä tai muuta lämpöä ja tällöin ne aina aiheuttavat tulipalovaaran. Tällaisia työsuoritteita tehdään esim. katto- ja vedeneristystöiden yhteydessä, jolloin mm. kuivataan liekillä tai kuumalla ilmalla kiinnitysalustaa, kummennetaan bitumia tai kermieristystä.

Ole huolellinen ja muista tulityökohteen valvonta ja jälkivartiointi. Valitettavan usein tuli on päässyt irti vasta tulitöiden loputtua…

Ennen tulitöiden aloittamista varmista:

  • onko tulityöluvan myöntäjällä voimassa oleva tulityökortti?
  • onko tulityön tekijällä voimassa oleva tulityökortti?
  • onko tulityölupa myönnetty?
  • tehdäänkö työ tilapäisellä tulityöpaikalla?
  • miten työn aikainen ja sen jälkeinen tulityövartiointi on järjestetty?
  • onko työympäristön riskit arvioitu?
  • onko riittävät suojaukset tehty?

Tulityökoulutus

Tulityökoulutusta järjestävät mm. pelastusliitot, pelastuslaitokset, oppilaitokset ja koulutusalan yrittäjät. Koulutuksen suorittanut saa yleensä määräaikaisen tulityökortin, jolla on rakennusalan käytänteissä merkitystä henkilön tulitöihin soveltuvuuden ja pätevyyden arvioinnissa. Tulityökortti on voimassa 5 vuotta.

Lue lisää:

Pelastuslaki
Turvatoimet tilapäisellä tulityöpaikalla