Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Sopimuspalokuntamme on perustettu vuonna 1975. Hoidamme pelastustoimen tehtäviä Suomenniemen alueella, joka on osa Mikkelin kaupunkia. Matkaa Mikkelin keskustaan on noin 45 kilometriä, joten on tärkeää, että meillä on oma paloasema.

Hoidamme vuosittain 50–60 hälytystä, joista yleisimpiä ovat ensivaste- ja liikenneonnettomuustehtävät. Käytössämme on sammutus-, säiliö- ja miehistöautot sekä vene.

Jäseniä meillä on parikymmentä. Hälytysosastomme viikkoharjoitukset ovat kevät- ja syyskaudella tiistaisin kello 18 alkaen.

Uudet jäsenet ovat meille tervetulleita. Jos olet kiinnostunut uudesta harrastuksesta ja ihmisten auttamisesta, ota yhteyttä Jari Naakkaan, puh. 0400 729 226. 

Pääset tutustumaan toimintaamme myös tulemalla rohkeasti mukaan hälytysosastomme viikkoharjoituksiin.

Tutustu meihin: esittelyssä Jari Naakka

Liityin Suomenniemen sopimuspalokuntaan 16-vuotiaana vuonna 1982. Palokunnasta on tullut minulle osittain työtä, mutta se on myös innostava harrastus. 

Vuosien aikana olen suorittanut useita kursseja. Mielenkiintoisimpina mainittakoon pintapelastus- ja savusukelluskurssit.

Olen ehtinyt olla mukana monenlaisilla hälytystehtävillä, mutta yksi erikoisimmista oli käärmeen poistaminen kiinteistöstä. Mieleen ovat jääneet myös muut onnellisesti päättyneet eläinpelastustehtävät. 

Parasta sopimuspalokunnassa on toiminnan mielenkiintoisuus ja toisten auttaminen. 

Oman arjen, työn, harrastuksien ja palokuntatoiminnan yhdistäminen on ollut melko helppoa. Muut harrastukset vievät tosin välillä aikaa palokuntatoiminnalta. 

Olin nuorempana kiinnostunut pelastajan ammatista. Tuolloin tuli haettua parikin kertaa Pelastusopistoon.

Meihin kannattaa tulla hyvin matalalla kynnyksellä tutustumaan, toimintaamme voi osallistua monella tapaa.

Suomenniemen paloasema

Valkamalahdentie 8
52830 Suomenniemi

Vastuuhenkilö: palomestari Janne Vehviläinen, puh. 044 794 3858

Viranomaispäivystys 24/7, puh. 0201 33 44 08

Asema kuuluu Mikkelin paloasemaryhmään.