Hyppää sisältöön

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos tuottaa ensihoitopalvelut yhteistyössä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) kanssa tehdyn yhteistoimintasopimuksen perusteella 10 kunnan alueella. Ensihoitopalvelulla on yli 40 000 hälytystä vuosittain.

Alueeseen kuuluvat:

  • Espoo
  • Hanko
  • Inkoo
  • Karkkila
  • Kauniainen
  • Kirkkonummi
  • Lohja
  • Raasepori
  • Siuntio
  • Vihti

Pelastuslaitos tuottaa myös ensihoidon kenttäjohtamispalvelut Jorvin sairaanhoitoalueella. Lohjan ja Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueella kenttäjohtamispalvelut tuottaa HUS.

Ensihoitolääkäripalvelua tuottaa FinnHEMs.

Alueella toimii lisäksi sairaanhoitopiirin omia ambulansseja ja yksityisten palveluntuottajien ambulansseja.

Ensihoitopalvelun saatavuus, laatu ja sisältö on määritelty sairaanhoitopiirin palvelutasopäätöksessä.

Ensihoidon palautteet

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ensihoidon palvelutoimintaan ja asiakaspalveluun liittyvät palautteet pyydämme lähettämään palautejärjestelmän kautta.

Porrastettu ensihoitojärjestelmä

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos toimii osana porrastettua ensihoitojärjestelmää. Tavoitteena on viedä kulloinkin riittävä tutkimus ja hoito potilaan luokse. Pelastuslaitoksen yksiköt on hajasijoitettu eri puolille toiminta-aluetta, jotta apu saataisiin mahdollisimman nopeasti perille. Yksiköt ovat valmiudessa ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Teemme yhteistyötä muun muassa lähialueiden pelastuslaitosten, sopimuspalokuntien, sairaanhoitopiirien, FinnHEMSin lääkärihelikopterin, Rajavartiolaitoksen, perusterveyden- ja sosiaalihuollon sekä poliisin kanssa.

Hälytykset ensihoitoyksiköille annetaan keskitetysti Hätäkeskuksesta, jossa arvioidaan, millaista apua potilas tarvitsee.

Lue lisää ensihoidosta ja porrastetusta järjestelmästä

Ensihoidon opiskelijat ja työharjoittelijat

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella on ensihoidon työharjoittelussa vuosittain useita terveydenhuolto- ja pelastusalan sekä lääketieteen opiskelijoita. He suorittavat ammattitutkintoon liittyvän työharjoittelun hoito- ja perustasoisissa ensihoitoyksiköissä.

Lisäksi ensihoitopalveluumme käy tutustumassa vuosittain useita pelastus- tai terveydenhuoltoalan ammattilaisia.

Opiskelijoiden harjoittelupaikkatiedustelut pyydämme lähettämään sähköpostiosoitteeseen ehopiskelijat.lu@pelastustoimi.fi.

Oppilaitokset voivat ottaa työharjoitteluasioissa yhteyttä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen tilannekeskukseen puhelimitse numeroon 029 151 2112 tai sähköpostitse lansi-uusimaa@pelastustoimi.fi.


Jäikö ambulanssiin tavaroitasi?

Löytötavaroita voit tiedustella pelastuslaitoksemme tilannekeskuksesta 029 151 2112.

Lisätietoja

Ensihoidon yhteystiedot

Tilannekeskus p. 029 151 2112 (vaihde)

sähköposti: lansi-uusimaa@pelastustoimi.fi

Laskutuksen yhteystiedot: myyntilaskut@luvn.fi

Anna palautetta