Hyppää sisältöön

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos tuottaa ensihoitopalvelut yhteistyössä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) kanssa tehdyn yhteistoimintasopimuksen perusteella 10 kunnan alueella. Ensihoitopalvelulla on yli 40 000 hälytystä vuosittain.

Alueeseen kuuluvat:

  • Espoo
  • Hanko
  • Inkoo
  • Karkkila
  • Kauniainen
  • Kirkkonummi
  • Lohja
  • Raasepori
  • Siuntio
  • Vihti

Pelastuslaitos tuottaa myös ensihoidon kenttäjohtamispalvelut Jorvin sairaanhoitoalueella. Lohjan ja Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueella kenttäjohtamispalvelut tuottaa HUS.

Ensihoitolääkäripalvelua tuottaa FinnHEMs.

Ambulanssi ja lääkärihelikopteri paloaseman pihalla.

Alueella toimii lisäksi sairaanhoitopiirin omia ambulansseja ja yksityisten palveluntuottajien ambulansseja.

Ensihoitopalvelun saatavuus, laatu ja sisältö on määritelty sairaanhoitopiirin palvelutasopäätöksessä.


Ensihoidon palautteet

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ensihoidon palvelutoimintaan ja asiakaspalveluun liittyvät palautteet pyydämme lähettämään palautejärjestelmän kautta.

Kaksi ensihoitajaa kävelee kohti ambulanssia.


Porrastettu ensihoitojärjestelmä 

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos toimii osana porrastettua ensihoitojärjestelmää. Tavoitteena on viedä kulloinkin riittävä tutkimus ja hoito potilaan luokse. Pelastuslaitoksen yksiköt on hajasijoitettu eri puolille toiminta-aluetta, jotta apu saataisiin mahdollisimman nopeasti perille. Yksiköt ovat valmiudessa ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Teemme yhteistyötä muun muassa lähialueiden pelastuslaitosten, sopimuspalokuntien, sairaanhoitopiirien, FinnHEMSin lääkärihelikopterin, Rajavartiolaitoksen, perusterveyden- ja sosiaalihuollon sekä poliisin kanssa. 

Hälytykset ensihoitoyksiköille annetaan keskitetysti Hätäkeskuksesta, jossa arvioidaan, millaista apua potilas tarvitsee.

Lue lisää ensihoidosta ja porrastetusta järjestelmästä


Ensihoidon opiskelijat ja työharjoittelijat

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella on ensihoidon työharjoittelussa vuosittain useita terveydenhuolto- ja pelastusalan sekä lääketieteen opiskelijoita. He suorittavat ammattitutkintoon liittyvän työharjoittelun hoito- ja perustasoisissa ensihoitoyksiköissä.

Lisäksi ensihoitopalveluumme käy tutustumassa vuosittain useita pelastus- tai terveydenhuoltoalan ammattilaisia.

Opiskelijoiden harjoittelupaikkatiedustelut pyydämme lähettämään sähköpostiosoitteeseen ehopiskelijat.lu@pelastustoimi.fi..

Oppilaitokset voivat ottaa työharjoitteluasioissa yhteyttä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen tilannekeskukseen puhelimitse numeroon 029 151 2112 tai sähköpostitse lansi-uusimaa@pelastustoimi.fi.


Jäikö ambulanssiin tavaroitasi?

Löytötavaroita voit tiedustella pelastuslaitoksemme tilannekeskuksesta 029 151 2112.

Lisätietoja

Ensihoidon yhteystiedot

Tilannekeskus p. 029 151 2112 (vaihde)

sähköposti: lansi-uusimaa@pelastustoimi.fi

Laskutuksen yhteystiedot: myyntilaskut@luvn.fi

Anna palautetta