Hyppää sisältöön

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuus tarkoittaa sitä, että mahdollisimman moni erilainen ihminen voi käyttää verkkopalveluja mahdollisimman helposti.

Lisää saavutettavuusdirektiivistä ja saavutettavuudesta voit lukea Aluehallintoviraston ylläpitämältä saavutettavuusvaatimukset.fi -sivustolta.

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkopalvelua osoitteessa pelastustoimi.fi ja seloste on päivitetty viimeksi 5.6.2024. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Verkkopalvelu pelastustoimi.fi täyttää saavutettavuusvaatimukset pääosin.

Verkkopalveluun on tehty saavutettavuusauditointi keväällä 2022. Auditoinnissa havaitut puutteet on pääosin korjattu ja jäljellä olevat ovat korjauksessa. Verkkopalvelun alusta-, julkaisu- tai käyttöjärjestelmäpäivityksiä vaativat muutokset ja korjaukset tehdään järjestelmätoimittajien toimesta. Ne pyritään tekemään mahdollisimman nopealla aikataululla.

Pelastuslaitokset vastaavat sivustonsa saavutettavuudesta. Mahdolliset puutteet kuvataan laitoskohtaisissa saavutettavuusselosteissa.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Jätä palautetta saavutettavuudesta palautelomakkeella.

Sähköpostilla: ilmoitukset.pelastustoimi@govsec.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Sitoumus digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen

Olemme sitoutuneet saavutettavuuden parantamiseen.

Verkkopalvelua osoitteessa pelastustoimi.fi kehitetään jatkuvasti. Osa aineistoista sekä toiminnallisuuksista on vielä kesken (mm. asiointi, kieliversiot).
Verkkosivuston palvelinta ylläpitää Valtori. Verkkopalvelu on toteutettu Valtion yhteiselle julkaisualustalle. Alustan ja julkaisujärjestelmän saavutettavuutta parannetaan järjestelmätoimittajien toimesta jatkuvana kehitysprosessina.

Tätä saavutettavuusselostetta päivitetään ajantasaiseksi määräajoin.