Hyppää sisältöön

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuus tarkoittaa sitä, että mahdollisimman moni erilainen ihminen voi käyttää verkkopalveluja mahdollisimman helposti.

Lisää saavutettavuusdirektiivistä ja saavutettavuudesta voit lukea Aluehallintoviraston ylläpitämältä saavutettavuusvaatimukset.fi -sivustolta.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua pelastustoimi.fi ja on päivitetty viimeksi 17.9.2021. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

pelastustoimi.fi -sivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset pääosin.

Sivustolle ollaan parhaillaan teettämässä saavutettavuusarviointia ulkopuolisella asiantuntijayrtyksellä. Saavutettavuusselosteeseen täydennetään löydetyt puutteet. Puutteet pyritään korjaamaan mahdollisimman nopealla aikataululla.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Jätä palautetta saavutettavuudesta palautelomakkeella.

Sähköpostilla: ilmoitukset.pelastustoimi@intermin.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi 
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Sitoumus digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen

Olemme sitoutuneet saavutettavuuden parantamiseen.

pelastustoimi.fi -sivuston rakentaminen on kesken ja osa aineistoista ja toiminnallisuuksista on vielä kesken (mm. kieliversioissa). Sivustosta tehdään ulkopuolinen saavutettavuusarviointi syksyn 2021 aikana. Tämä saavutettavuusseloste päivitetään vastamaan ulkopuolista auditointia.

Verkkosivun palvelinta ylläpitää Valtori ja sivusto on toteutettu Valtion yhteiselle julkaisualustalle. Alustan saavutettavuutta parannetaan jatkuvasti kehitystyössä.