Hyppää sisältöön

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen tavoitteena on tarjota laadukkaita, monipuolisia ja asiakaslähtöisiä ensihoitopalveluita

Ensihoitopalveluiden tehtävänä on huolehtia äkillisesti sairastuneen tai vammautuneen potilaan kiireellisestä hoidosta ja tarvittaessa kuljetuksesta ensihoitoyksiköllä terveydenhuollon päivystyspisteeseen. Lisäksi keskeisenä tehtävänä on suorittaa potilaan luona hoidon tarpeen arviointi, potilaan ohjaaminen tarvittaessa oikeaan hoitopaikkaan ja suunnitella hoidon järjestäminen yhteistyössä terveydenhuollon päivystyspisteiden kanssa.

 

Pohjois-Savon ensihoitopalvelun järjestämisvastuussa toimii Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri. Pohjois-Savon pelastuslaitos tuottaa ensihoitopalveluita yhteistoimintasopimuksella sairaanhoitopiirille Kuopion, Varkauden ja Suonenjoen asemapaikoilta, joissa on yhteensä 9 ensihoitoyksikköä. Ensihoitoyksiköt suorittavat vuosittain keskimäärin n. 23 000 ensihoitotehtävää.
Tarkempi kuvaus ensihoitopalvelun sisällöstä, ohjeista ja toiminnasta on Pohjois-Savon Sairaanhoitopiirin verkkosivuilla. Lisäksi pelastuslaitoksella on kaikissa toimipisteissä ensivasteyksiköt, jotka osaltaan tukevat Pohjois-Savon alueen kuntien ensihoitopalveluita.

Sairaankuljetusajoneuvoissa SLOGANEITA

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen ambulanssien takalaseissa on kesästä 2010 lähtien esiintynyt erilaisia tekstisloganeita, joilla pyritään muistuttamaan kansalaisia turvallisuuteen ja terveyteen liittyvistä asioista. Niillä pyritään muistuttamaan siitä, mitä meidän tulisi tilanteen sattuessa muistaa tehdä?

Lisätietoja:
Jukka Hartikainen
Ensihoitopäällikkö
Pohjois-Savon pelastuslaitos
Volttikatu 1A, 70150 Kuopio
puh. 044 718 8282