Hyppää sisältöön

Sopimuspalokunnat ovat merkittävässä osassa maakunnan turvallisuutta.

Vapaaehtoisuuteen perustuva sopimustoiminta tarjoaa mahdollisuuksia kaikille iästä ja sukupuolesta riippumatta. Vapaaehtoistoiminnassa oppii pelastusalan taitoja ja vaikkei päätyisi hälytystoimintaan mukaan, voi taitoja silti hyödyntää.

Sopimushenkilöstö täydentää pelastuslaitoksen päätoimista henkilöstä. Sopimushenkilöstön hälytysosastoon liittyvien tulee olla vähintään 17-vuotiaita. Toimintaan tulevat uudet jäsenet perehdytetään aina. Hälytystoimintaan valitus henkilöt pelastuslaitos kouluttaa kurssimuotoisesti.

Palokuntanuoret toimivat palokuntien nuoriso-osastoissa. Viikoittaisissa harjoituksissa nuoret oppivat pelastustaitoja, alkusammutusta, ensiaputaitoja sekä paljon muuta. Toiminnalla koulutetaan uusia jäseniä hälytysosastoihin, mutta ennen kaikkea nuorille opetetaan taitoja, joista he hyötyvät. Palokuntanuorten toiminta on avointa kaikille 7–17-vuotiaille.

Palokuntanaisten toiminnan periaatteena on turvallisuuden edistäminen. Palokuntanaiset antavat erinäistä arki- ja asumisturvallisuuteen sekä onnettomuuksien ehkäisyyn liittyvää neuvontaa. Palokuntanaiset avustavat viranomaisia kaikenlaisissa pelastustilanteissa. Perinteisesti palokuntanaisten tehtäviin ovat kuuluneet muonitus ja huoltotoiminta. Palokuntanaiset ovat järjestäytyneet ja valmiita toteuttamaan hälytysmuonitusta mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Nimestään huolimatta toiminta on avointa kaikille sukupuolesta riippumatta.

Mukaan toimintaan?

Keski-Suomen pelastuslaitos tarjoaa mielekkään harrastuksen sekä korkeatasoisen koulutuksen. Uusien vapaaehtoisten rekrytointi on jatkuvasti käynnissä - ota rohkeasti yhteyttä oman alueesi palokuntaan!

Jos toiminta Keski-Suomen pelastuslaitoksen sopimuspalokunnissa kiinnostaa, ota yhteyttä esimerkiksi oman alueesi aluepalomestariin. Aluepalomestareiden yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -sivulta.