Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Paloasemallamme toimii moniammatillinen työpari, jossa palomies ja ensihoitaja ovat hälytysvalmiudessa ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Lisäksi sopimuspalokunnassamme on mukana parikymmentä jäsentä, joista hälytystehtäville osallistuu 5–6 aktiivia. 

Nuoriso-osastollamme on varsin mukavasti osallistujia, harjoituksissa käy viikoittain noin 20 lasta ja nuorta. Ongelma on siinä, että kun nuoret peruskoulun jälkeen lähtevät muualle, harva palaa enää sopimuspalokuntaan.

Puumalassa on paljon vesistöä ja saaria. Tarvitsisimme lisää etenkin venekoulutettua miehistöä. Puumalassa on noin 3 700 mökkiä, joten olemme miettineet, saataisiinko mökkiläisistä lisävahvistusta sopimuspalokunnan toimintaan. Suurin osa tehtävistä ajoittuu juuri kesäkauteen. Osa mökkiläisistä käy täällä myös ympäri vuoden.

Hoidamme keskimäärin kaksi pelastuksen hälytystä viikossa ja noin 100 tehtävää vuodessa.

Palokunnassamme toimii moniammatillinen työpari, mikä tarkoittaa sitä, että palomies ja ensihoitaja ovat aina hälytysvasteessa. Ringissä on yhteensä 5–7 ensihoitajaa ja 5 palomiestä. Tehtävän luonteen ja sijainnin mukaan päätetään aina, lähteekö tehtävälle monitoimiyksikkö vai sopimuspalokunnan sammutusmiehet, tai tarvittaessa molemmat.

Tervetuloa mukaan!

Pidämme viikkoharjoitukset keskiviikkoisin klo 18–20. Jos haluat tulla tutustumaan, paikalle kannattaa tulla vähän ennen kuutta.

Jos olet kiinnostunut sopimuspalokunnan toiminnasta, kysy lisää paloaseman vastuuhenkilöltä, palomestari Riku Sepältä, puh. 050 311 7563.

Tutustu meihin: esittelyssä Reijo Vidman

Siihen aikaan, kun liityin sopimuspalokuntaan 80-luvun alussa, se oli yleistä kaikkien kylän poikien keskuudessa. Silloin päästiin jo 15-vuotiaana hälytyskeikalle. Innostus alaa kohtaan veti puoleensa myöhemminkin. Siviilityössäni toimin ensihoitajana, ja nyt myös vs. palomiehenä.

Pelastajan perustyö on vuosien saatossa pysynyt melko samana. Aiemmin tosin hoidettiin yhden palokunnan voimin isojakin keikkoja. Samaan aikaan saattoi olla myös useita tehtäviä, jolloin porukka jakautui niitä hoitamaan. Nykyisin miehistöpula vaivaa pelastusalalla vähän joka yksikköä, joten samalle tehtävälle hälytetään aina useita yksiköitä. 

Maastopalojen sammutus on työlästä edelleen, mutta ennen niiden sammutus kesti pidempään, koska tehtävää hoidettiin vähemmällä miehistöllä ja kalustolla. Muistan, kun välillä koitimme nukkuakin paikan päällä, jotta jaksaisimme taas jatkaa sammutustöitä. Nykyisin metsäpalot havaitaan onneksi aiemmin kuin ennen ja niitä sammutetaan useiden yksiköiden voimin.

Puumalan paloasema

Takakuja 2
52200 Puumala

Vastuuhenkilö: palomestari Riku Seppä, puh. 050 311 7563

Viranomaispäivystys 24/7, puh. 0201 33 44 08

Asema kuuluu Mikkelin paloasemaryhmään.