Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Ristiinan VPK on perustettu vuonna 1949. Hälytysosastossamme on noin 30 jäsentä, joista aktiivisia toimijoita on 20. Harjoituksissa on keskimäärin paikalla 10 jäsentä. Hälytystehtävät hoidetaan normaalisti 6–10 henkilön voimin.

Hälytysosastomme harjoittelee tiistaisin kello 18 alkaen. Harjoituksissa keskitytään toiminnassa tarvittavien tietojen ja taitojen harjoitteluun. Yhtenä isona osa-alueena on venepelastustoiminta, joka on mukana viikkoharjoituksissa, ja jäsenistömme käy myös omatoimisesti harjoittelemassa veneen kanssa. Lisäksi harjoittelemme välillä yhdessä Pelloksen vaneritehtaan tehdaspalokunnan kanssa.

Nuoriso-osastomme harjoittelee torstaisin kello 18 alkaen. Nuoria on tällä hetkellä reilu parikymmentä, joista harjoituksissa on paikalla 15–20. Harjoitukset koostuvat perustietojen ja taitojen harjoittelusta kevät- ja syyskausien ajan, ja kesällä osallistutaan palokuntanuorten leirille.

Hälytystehtäviä hoidamme vuosittain noin 150 kappaletta. Eniten työllistävät liikenneonnettomuudet sekä rakennuspalot.

Tervetuloa mukaan toimintaamme

Otamme uusia jäseniä mielellämme mukaan. Kynnys mukaan liittymiselle on pidetty matalana ja toimintaamme saa tulla tutustumaan vaikkapa viikkoharjoituksia seuraamalla.

Meillä on mainio yhteishenki – puhallamme kaikki yhteen hiileen, jos näin voi palokunnassa sanoa. Myös tilat ja kalusto ovat hyvässä kunnossa.

Voit myös kysyä lisää ottamalla yhteyttä johonkuhun meistä palokuntalaisista. Sosiaalisen median kanavia tai nettisivuja meillä ei toistaiseksi ole, koska tarvitsisimme jonkun aktiivisen jäsenen niitä hoitamaan.

Tutustu meihin: esittelyssä Jyrki Hassinen

Liityin palokuntaan vuonna 1994. Palokuntalaisuus oli kiinnostanut minua jo pienestä asti ja tuolloin kaveri sai rohkaistua minut mukaan. Toimin sopimuspalokunnassamme ryhmänjohtajana.

Olen ehtinyt käydä paljon kursseja näiden vuosien aikana, esimerkiksi ryhmänjohtaja-, kattotyöskentely-, savusukellus- ja öljyvahinkojen torjunta -kurssit.

Hälytyksiä on tullut nähtyä laidasta laitaan. Pitkäkestoiset maastopalot ovat jääneet mieleen.

Parasta sopimuspalokunnassa on yhteisöllisyys. Tässä toiminnassa tuntee kuuluvansa yhteen isoon perheeseen.

Nuorempana olin kiinnostunut myös ammattipelastajana toimimisesta, tuolloin tuli käytyä Pelastusopiston pääsykokeissakin.

Sopimuspalokunnassa toimimisen ja oman työni olen onnistunut yhdistämään hyvin, sillä työnantajani on ollut myötämielinen palokuntalaisuutta kohtaan.

Ristiinan paloasema

Huumontie 4
52300 Ristiina

Vastuuhenkilö: palomestari Janne Vehviläinen, puh. 044 794 3858

Viranomaispäivystys 24/7, puh. 0201 33 44 08

Asema kuuluu Mikkelin paloasemaryhmään.