Hyppää sisältöön

Pyydä kiireetöntä apua

Päivystävä palotarkastaja vastaa helsinkiläisten paloturvallisuutta koskeviin kysymyksiin puhelimitse ja sähköpostitse.

Puh. 09 310 31203 (arkisin klo 9-11 ja 12-14)

palotarkastaja@hel.fi (arkisin 9-15)

Turvallisuuskoulutuksissamme opit hyödyllisiä taitoja. Järjestämme sekä kaikille avoimia että eri ryhmille räätälöityjä koulutuksia.

Pyydämme ilmoitukset ilmeisestä palonvaarasta ja muusta onnettomuusriskistä seuraavilla tavoilla: 

Lataa 112 Suomi -sovellus! Sovelluksesta löydät lisää tietoa hyödyllisistä palveluista ja voit tilata itsellesi vaaratiedotteita. Kun soitat sovelluksen kautta hätänumeroon, hätäkeskus saa automaattisesti tietoonsa sijaintisi (jos sallit sijainnin jakamisen sovelluksen asetuksissa). 

Yhteystiedot

Helsingin kaupungin neuvontapalvelut kootusti

Helsinki-info

puh. 09 310 11111, avoinna ma-to kello 09 –16, pe kello 10 –15 
Helsinki-infosta saat tietoa muun muassa seuraavista aiheista:

  • kaupungin palvelut
  • tapahtumat
  • maahanmuuttoon liittyvät asiat
  • digipalveluiden käyttö

Kansalaisneuvonta

puh. 0295 000, ma – pe kello 8 –21, la kello 9 –15. Kansalaisneuvonta ohjaa sinua hakeutumaan oikean palvelun pariin ja neuvoo palveluiden käytössä.

Kriisipäivystys

puh. 09 310 44222, avoinna joka päivä ympäri vuorokauden. Kriisipäivystys antaa akuuttia kriisiapua äkillisissä kriisitilanteissa helsinkiläisille ja Helsingissä oleskeleville. Akuutteja kriisitilanteita voivat olla esimerkiksi läheisen äkillinen kuolema, väkivaltatilanteet, vakava vammautuminen tai sairastuminen ja tulipalo sekä erilaiset onnettomuustilanteet.

Myrkytystietokeskus

puh. 0800 147 111 (maksuton) / 09 471 977 (normaalihintainen), avoinna joka päivä ympäri vuorokauden. Myrkytystietokeskuksesta saat puhelimitse vastauksia kysymyksiin, jotka koskevat ihmisten äkillisten myrkytysten ehkäisyä ja hoitoa. Myrkytystietokeskus palvelee koko maata.

Päivystysapu

puh. 116117, avoinna joka päivä ympäri vuorokauden. Soita päivystysapuun ennen päivystykseen hakeutumista. Oman terveysasemasi aukioloaikoina saat apua terveysasemaltasi. Päivystysapu palvelee sinua, kun oma terveysasemasi on kiinni. Kiireettömissä asioissa odotathan oman terveysasemasi avautumista.

Seniori-info

puh. 09 310 44556, avoinna ma-pe kello 9 –15. Seniori-infosta saat tietoa ja ohjausta kaupungin, yritysten ja järjestöjen ikääntyneille tarkoitetuista palveluista puhelimitse, sähköpostitse ja chatin kautta. Voit olla yhteydessä Seniori-infoon, jos kaipaat juttuseuraa tai tekemistä. Meiltä saat tietoa ja ohjausta esimerkiksi arjen sujuvoittamiseen, liikkumiseen ja asumiseen. Pohditaan yhdessä, millaisesta tuesta sinulle olisi hyötyä.
 

Sosiaalipäivystys

puh. 0206 96006, avoinna joka päivä ympäri vuorokauden. Sosiaalipäivystys auttaa iltaisin ja viikonloppuisin kiireellisesti hoivaa, turvaa ja apua tarvitsevia. Sosiaalipalvelun kiireellinen tarve voi liittyä esimerkiksi lapsen turvattomiin olosuhteisiin, nuoren huolestuttavaan käyttäytymiseen, perheväkivaltaan tai huoleen vanhuksen tai vammaisen ihmisen kotona pärjäämisestä.