Hyppää sisältöön

Katso aina ensin ilmoitukseen vaadittavat pakolliset (*) liitteet ja varmista, että sinulla on ne kaikki valmiina ennen varsinaisen ilmoituksen täyttämistä. Liitteet löydät kohdasta 2. Lisää liitteet. Voit myös tulostaa tyhjän lomakkeen, siirry loppuun ja valitse Tulosta.

Lait, velvoitteet ja ohjeistus

Säädösperusta:

Pelastuslaki 379/2011 5, 6, 14 ja 16 §

Valtioneuvoston asetus pelastustoimesta 407/2011 3 §

Pelastuslain 16 §:ssä tarkoitettu yleisötilaisuuden pelastussuunnitelma on laadittava yleisötilaisuuteen tai tapahtumaan, jossa käytetään avotulta. Tuliesityksen järjestäminen vaatii myös rakennuksen omistajan tai haltijan ja tarvittaessa maanomistajan luvan.

Tuliesityksen järjestäjän on tehtävä siitä ilmoitus pelastusviranomaiselle viimeistään 14 vuorokautta ennen tapahtumaa. Ilmoituksessa kuvataan tuliesityksen järjestelyt, ja se sisältää tuliesityksen pelastussuunnitelman. Ilmoitus liitetään tarvittaessa osaksi koko tapahtuman pelastussuunnitelmaan.

Maksullisuus

Pääosa pelastuslaitoksien suorittamista palveluista ja valvontatöistä on pelastuslain 379/2011 96 §:n mukaisesti maksullista. Katso alueellisen pelastuslaitoksen hinnoittelu

Ilmoituksen palautus

Sähköinen: Täytä ilmoitus ja paina ”lähetä”. Pakolliset kentät merkitty tähdellä (*).
Postitse: Ilmoituksen voi myös postittaa. Täytä ja paina tulosta. Muista laittaa postitukseen mukaan kaikki tarvittavat liitteet. Postita ilmoitusta koskevan alueellisen pelastuslaitoksen osoitteeseen. Tarkista alueellisen pelastuslaitoksen osoite

Mikäli tarvitset tyhjän lomakkeen, niin mene lomakkeen loppuun ja paina Tulosta.