Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Sopimuspalokunnassamme on 34 jäsentä, joista hälytyksille osallistuu noin 15 aktiivin ryhmä. Harjoittelemme maanantaisin kello 18–20 läpi vuoden. Harjoituksissamme kerrataan ja opetellaan monipuolisesti pelastustoimen tehtävillä tarvittavia tietoja ja taitoja.

Hälytyksiä hoidamme vuosittain 60-80 kappaletta. Yleisimpiä tehtäviä ovat rakennuspalot, liikenneonnettomuudet sekä vahingontorjunnat. 

Nuoriso-osastossa on 20 jäsentä. Nuoret harjoittelevat torstaisin kello 18–19.30 palokuntatoiminnassa tarvittavia perustaitoja. Järjestämme välillä yhteisharjoituksia toisten palokuntien kanssa ja osallistumme palokuntanuorten kesäleirille.

Emme tällä hetkellä tarvitse uusia jäseniä, mutta toiminnastamme kiinnostuneet voivat olla yhteydessä palokunnan päällikkö Pekka Arpiaiseen, puh. 040 770 7741.

Tervetuloa seuraamaan some-kanaviamme:

Facebook
Instagram

Tutustu meihin: esittelyssä Paavo Mäkelä

Kiinnostuin lapsena palokunnan toiminnasta, kun näin paloauton. Nyt olenkin ollut jo yhdeksän vuotta sopimuspalokunnassa mukana. Toimin sammutusmiehenä ja nuoriso-osastomme johtajana.

Palokuntaurani aikana olen käynyt läpi erilaiset nuorille suunnatut kurssit. Viimeisimpänä olen käynyt pelastustoiminnan peruskurssin, jonka myötä sain kelpoisuuden osallistua myös hälytystehtäville. Olenkin jo päässyt muutamille tehtäville, kuten maastopalojen jälkiraivaukseen ja vahingontorjuntatehtäville. 

Palokuntatoiminnassa minua innostaa uuden oppiminen ja se, että tehtäviä hoidetaan ja harjoitellaan mukavan ja osaavan porukan kesken. Opintojen ja sopimuspalokuntalaisuuden yhdistäminen on sujunut hyvin. Olisin myös kiinnostunut toimimaan pelastajana ihan ammatiksenikin. 

Mikkelin esikaupungin paloasema

Rouhialankatu 9
50100 Mikkeli

Vastuuhenkilö: palomestari Jarno Laikola, puh. 050 311 7015 (Jarnon vapaan aikana yhteyshenkilönä palopäällikkö Isto Heikkinen, puh. 044 794 3662)

Palokunnan päällikkö Pekka Arpiainen, puh. 040 770 7741

Viranomaispäivystys 24/7, puh. 0201 33 44 08

Asema kuuluu Mikkelin paloasemaryhmään.