Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Sopimuspalokuntamme on perustettu vuonna 1938. Olemme osa Savonlinnan seutukuntaa ja yksi Etelä-Savon pelastuslaitoksen sopimuspalokunnista täällä Pohjois-Karjalan rajalla. Savonranta on kaunis vesistöpitäjä.

Hälytysosastollamme on 12 sopimuspalokuntalaista, joista 4 on naisia. Ryhmänjohtajia on 4. Nuoriso-osasto on ollut tauolla koronapandemian vuoksi. 

Meillä on vuosittain noin satakunta tehtävää. Hälytykset koskevat enimmäkseen tulipaloja, maastopaloja, tieliikenneonnettomuuksia ja vahingontorjuntatehtäviä.

Tule mukaan!

Otamme mielellämme vastaan uusia jäseniä. Jos olet kiinnostunut sopimuspalokuntamme toiminnasta, ota rohkeasti yhteyttä: soita palokunnan päällikkö Jyrki Jääskeläiselle, puh. 050 059 2567 tai VPK:n puheenjohtaja Kari Jääskeläiselle, puh. 050 546 4045. 

Voit seurata toimintaamme sosiaalisen median kanavilla ja meillä on myös omat nettisivut:
Instagram
Facebook
Twitter

Viikkoharjoituksemme ovat tiistaisin klo 17.30. Olet tervetullut tutustumaan harjoituksiimme. 

Aktiivista toimintaa

Olemme hankkineet vuosien saatossa hyvin monipuolista kalustoa erilaisten pelastustehtävien hoitamiseksi niin maalla, vesillä kuin ilmassakin. Pääsemme liikkumaan maastossa tarvittaessa myös mönkijällä tai moottorikelkalla. Sammutuskaluston lisäksi meillä on kattava öljyntorjuntakalusto. Käytössämme on paloaseman tilojen lisäksi kaksi öljyntorjuntavarustevarastoa.

Meillä on ollut vuodesta 2015 alkaen erilaisia Leader-rahoitteisia hankkeita, kuten Turvallinen Maaseutu – Arjen Turvaa sekä Kylien varautuminen häiriötilanteisiin. Hankkeita on ollut kaikkiaan kahdeksan kappaletta. Hankkeissa on ollut palkattuna osa-aikainen työntekijä, ja loput olemme tehneet talkoilla, millä on katettu hankkeiden omarahoitusosuus.

Olemme hoitaneet turvapuhelinpalveluja Savonrannan alueella ilta- ja yöaikana. Järjestämme myös alkusammutuskoulutuksia Savonlinnan alueen yrityksille ja taloyhtiöille.

Tutustu meihin: esittelyssä Tarja Mononen

Olen ollut muutaman vuoden sopimuspalokuntalaisena. Siviilitöissä olen palvelutalossa ruokapalveluesimiehenä, ja palokunnassa toimin sammutusmiehenä sekä ensivasteessa.

Muu perhe, mies ja molemmat pojat, olivat ensin mukana sopimuspalokunnassa. Toinen pojista sai innostettua minut mukaan toimintaan – mikä ei ollut vaikeaa, koska minulla on ollut aina halu auttaa. 

Koen, että kun ollaan vähän syrjässä oleva paikkakunta, niin avunsaanti on todella tärkeässä asemassa. Apua tulee saada nopeasti paikalliselta palokunnalta, eikä pidemmästä matkasta viiveellä.

Parasta meillä on hyvä yhteishenki. On ilo olla mukana, kun kaikilla on halu auttaa. Tämä on monipuolinen harrastus, joka toimii hyvänä vastapainona päätyölle. 

Olen osallistunut monenlaisille tehtäville. Olen ollut mukana esimerkiksi ensivaste-, tieliikenne- ja vesiliikenneonnettomuustehtävillä. Erityisen hyvin mieleen on jäänyt ensivastetehtävä, jossa potilas toipui ja tuli jälkikäteen henkilökohtaisesti kiittämään.

Tarvitsemme uusia jäseniä, joten savonrantalaiset tai tänne muuttoa harkitsevat, tervetuloa mukaan!

Savonrannan paloasema

Lamminniementie 9
58300 Savonranta

Vastuuhenkilö: vs. palomestari Mikko Hakkarainen, puh. 044 794 3624

Palokunnan päällikkö Jyrki Jääskeläinen, puh. 050 059 2567
Palokuntayhdistyksen puheenjohtaja Kari Jääskeläinen, puh. 050 546 4045

Viranomaispäivystys 24/7, puh. 0201 33 44 63

Asema kuuluu Savonlinnan paloasemaryhmään.