Hyppää sisältöön

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kehittää toimintaansa myös hankkeiden avulla. Tavoitteena on tarjota kuntalaisille toimivia ja hyödyllisiä palveluja järkevällä ja tehokkaalla tavalla.
 
Finn Rescue Arctic Ground Forest Firefighting Using Vehicles, FI GFFF-V
FI GFFF-V - hankkeen tavoitteena on kehittää maastopalojen maasammutussuorituskykyä paikallisesti, alueellisesti ja kansallisesti. Lisäksi FI GFFF-V muodostelma on käytettävissä myös Euroopan alueella.
 
Maastopalomuodostelma perustettiin viiden Itä- ja Kaakkois-Suomen pelastuslaitosten kesken. Mukana ovat Etelä-Karjalan lisäksi Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Kymenlaakson pelastuslaitokset. Muodostelman toiminnassa on mukana 244 henkilöä, jotka koostuvat niin päätoimisesta kuin sopimushenkilöstöstä.
 
Ilmastonmuutoksen vaikutuksesta pelastustoimessa on entistä tehokkaammin varauduttava sään ääri-ilmiöihin ja tätä kautta suuriin maastopaloihin kehittämällä maastopalojen sammutussuorituskykyä. Suorituskyvyn kehittämiselle on tarvetta kansallisella tasolla, kuten myös Pohjois-Euroopan alueella. Tavoitteena on hankkia maastopalojen hallintaa varten tarkoituksenmukaista kalustoa ja luoda tehokas muodostelma, joka suorittaa maastopalojen maasammutustoimintaa ja kykenee kulkemaan maastossa. Muodostelmaa kehitetään myös erillisellä raskaalla sammutusjoukkueella, jossa hyödynnetään metsäkonesammutusvesijärjestelmää.
 
Etelä-Karjalan pelastuslaitos vastaa hankkeesta ja projektin hallinnasta.
 
Hankeaika ja -budjetti
Hankeaika on 1.1.2022- 31.3.2023
Hankkeen on rahoittanut DG EHCO (European Civil Protection and Humanitarian Aid)
Hankkeen kokonaisbudjetti on 1 553 412 €, josta Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Kymenlaakson, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon pelastuslaitoksien osuudet ovat yhteensä 388 353 €.
 
Hankepartnerit
Lead Partner: Etelä-Karjalan pelastuslaitos
 
Muut partnerit
Etelä-Savon pelastuslaitos
Kymenlaakson pelastuslaitos
Pohjois-Karjalan pelastuslaitos
Pohjois-Savon pelastuslaitos

Lisätiedot:
Palomestari Joni Mänttäri puh. 040 621 5702, joni.manttari@ekpelastuslaitos.fi
Pelastuspäällikkö Jani Kareinen puh. 040 636 1484, jani.kareinen@ekpelastuslaitos.fi