Takaisin

Sipoon pelastusasema vihittiin käyttöön

Julkaisuajankohta 16.10.2023 14.28
Tiedote
Nainen katkaisee paloletkun palokirveellä
Sisäministeri Mari Rantanen vihki aseman käyttöön perinteisellä tavalla.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen uusi asema Sipoossa vihittiin käyttöön maanantaina 16.10.2023. Perinteen mukaisesti tämä tehtiin katkaisemalla paloletku. Palokirvestä heilutti sisäministeri Mari Rantanen.

Juhlavaan tilaisuuteen osallistui muun muassa Sipoon kunnan, Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen, viranomaisten ja pelastuslaitoksen yhteistyökumppaneiden edustajia. Musiikista vastasi Helsingin palokunnan soittokunta.

Komea punatiiliverhoiltu pelastusasema sijaitsee Öljytien varrella vajaan kahden kilometrin päässä Nikkilän keskustasta. Rakennuksen bruttoala on noin 2100 neliömetriä mukaan lukien lämpimät, puolilämpimät ja kylmät tilat. Öljytien varteen on sijoitettu liikennevalot, jotka tarvittaessa varoittavat tiellä liikkujia hälytyksille lähtevistä pelastusajoneuvoista.

Yhteistyö sujunut mallikkaasti

Rakennushanke on sujunut mallikkaasti Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen näkökulmasta.

 – Hanke pysyi aikataulussa ja yhteistyö aseman rakennuttaneen Sipoon kunnan sekä rakennusurakoitsijoiden kanssa on sujunut erittäin hyvin, kiittelee pelastusjohtaja Peter Johansson.

Sipoon kunnanvaltuusto hyväksyi aseman hankesuunnitelman maaliskuussa 2021. Maarakennustyöt alkoivat toukokuussa 2022 ja asema luovutettiin käyttöön elokuun lopussa 2023. Henkilökunta siirtyi uudelle asemalle hälytysvalmiuteen 13.9.2023.

Myös Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas on tyytyväinen.

 – Uusi asema on tärkeä askel sipoolaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin varmistamisessa, sanoo Grannas. Aseman sijainti Öljytien varrella nopeuttaa avun saapumista hätätilanteissa koko Sipoon alueella. Siten asema edistää jokaisen sipoolaisen turvallisuutta.

Sipoon kunnanjohtaja kiitteli rakennushankkeen aikaista yhteistyötä kunnan, pelastuslaitoksen ja rakennusurakoitsijoiden välillä.

 

Kasvava eteläinen Sipoo kaipaa kevytasemaa

Itäisellä Uudellamaalla on pelastusjohtaja Peter Johanssonin mukaan tarpeita muillekin uusille pelastusasemille. Loviisan uuden pelastusaseman hankesuunnitelma on hyväksytty ja samaan rakennukseen saadaan tilat myös pelastustoimen tärkeälle yhteistyökumppanille, eli poliisille.

 – Etelä-Sipoossa väestö kasvaa ja Nybyn teollisuusalue kehittyy. Siksi olisi tärkeää saada toteutettua Söderkullaan suunniteltu kevytasema, Johansson toteaa.

Söderkullaan suunniteltu pelastusasema osoittaa osaltaan hyvinvointialueuudistuksen tuoman uuden todellisuuden.

 – Kunnat ja kaupungit voivat kaavoittaa uutta asutusta ja teollisuutta, ja hyvinvointialueen on vastattava siihen esimerkiksi rakentamalla pelastus- ja ensihoitoasemia.

Paljon juhlan aihetta

Tilaisuuden päivämäärä 16.10. ei ollut sattumanvaraisesti valittu – se on nimittäin Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen perinnepäivä. Tänä päivänä vuonna 1905 ensimmäinen päätoiminen palokunta aloitti päivystyksensä Porvoossa.

Avajaisten yhteydessä pelastuslaitoksen henkilöstön jäseniä palkittiin Uudenmaan pelastusliiton (UPL), Suomen pelastusalan keskusjärjestön (SPEK) ja Suomen palopäällystöliiton ansiomerkeillä.

Paloesimies Mikael Forsell (kesk.) oli yksi palkituista. Mitalin ja kunniakirjan jakaa pelastuspäällikkö Mika Kynsijärvi, taustalla pelastusjohtaja Peter Johansson.

 

Uusimmat