Hyppää sisältöön
Haminassa muutettiin uudelle paloasemalle
Haminan uusi paloasema Poitzintiellä, Satamantien varrella on otettu käyttöön. Muutto uudelle asemalle tehtiin huhtikuun puolivälissä ja niin kalusto, kuin henkilöstökin on asettunut taloksi.
Pelastustoimi, 24.5.2021 8:58
Avotulta ei saa sytyttää metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana
Nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää, mikäli voimassa on metsä- tai ruohikkopalovaara tai jos tulipalon vaara on ilmeinen.
Pelastustoimi, 14.4.2021 14:40
Päijät-Hämeen pelastuslaitos tuottaa jatkossa palvelut Iitin kunnalle
Iitin kunta ja alueen kaksi sopimuspalokuntaa siirtyvät Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen alaisuuteen 1.1.2021. Palvelut ja pelastustoiminta jatkuvat kuntalaisille kuten ennenkin – vain osa tekijöistä vaihtuu. Lupien haku ja ilmoitukset tulee jatkossa tehdä Päijät-Hämeen pelastuslaitokselle. Päijät-Hämeen pelastuslaitos odottaa hälytysmäärän nousevan Iitin myötä noin 200 hälytyksellä vuodessa.
Pelastustoimi, 17.11.2020 12:00
Vs. palomestari Saku Tauriainen palkittiin tänään Palosuojelurahaston innovaatiopalkinnolla
Palosuojelurahaston vuoden 2020 Innovaatiopalkinnon ensimmäisen palkinnon sekä 12 000 euron palkintorahan sai asemamestari Saku Tauriainen sammutus- ja raivauskouran kehittämisestä. Sammutus- ja raivauskoura parantaa pelastajien työ- ja henkilöturvallisuutta rakennuspaloissa.
Pelastustoimi, 11.11.2020 15:13
Kymen Turva toimii Kymenlaakson varautumisverkostona
Kymen Turva on toiminut vuodesta 2012 maakunnan kuntien, viranomaisten sekä muiden toimijoiden turvallisuusyhteistyön alustana. Kymen Turvassa linjataan ja asetetaan yhteisiä painopisteitä, sekä yhteen sovitetaan Kymenlaakson valmius- ja turvallisuusasioita. Vuosien aikana toiminta on kehittynyt, laajentunut ja muodostunut luontevaksi osaksi maakunnallista turvallisuusyhteistyötä. Kymenlaakso on yksi edelläkävijä maakunta yhteisen varautumisen kehittämisessä.
Pelastustoimi, 17.4.2020 15:12

Sosiaalinen media

Käy ottamassa Kymenlaakson pelastuslaitoksen sosiaalisen median kanavat seurantaan, löydät meidät seuraavista kanavista:
Facebook: @kymenlaaksonpelastuslaitos
Twitter: @kymenpelastus
Instagram: @kymenpelastus
Youtube:  @kymenlaaksonpelastuslaitos