Hyppää sisältöön

Uusimmat uutiset ja tiedotteet

Palomuseon logo maalattuna seinään.

Tampereen palomuseo avoinna viitenä keskiviikkona kesä-heinäkuussa

Tampereen palomuseo on Pirkanmaan pelastuslaitoksen ylläpitämä erikoismuseo, joka kertoo mielenkiintoisin kuvin, esinein ja videoin pelastuslaitoksen historiasta. Museo on nyt auki viitenä perättäisenä keskiviikkona 19.6.-17.7. välisenä aikana kello 13-16. Museoon on vapaa pääsy.
Tiedote Pirkanmaa Pelastustoimi, 24.6.2024 13:36
Palomiehiä nousemassa paloautoon ja lähdössä hälytykselle.

Pelastuspalvelut osana hyvinvointialuetta - vuoden 2023 toimintatilastot on julkaistu

Pirkanmaan pelastuslaitos siirtyi vuoden 2023 alusta osaksi Pirkanmaan hyvinvointialuetta. Pelastuspalveluiden ensimmäisen toimintavuoden tilastot on julkaistu. Pelastustoimen tehtävien määrä nousi hieman vuonna 2023, mutta ensihoidon tehtävämäärässä havaittiin hienoista laskua ensimmäistä kertaa vuoden 2013 jälkeen. Pelastustoimen osalta paloilmoittimiin ja -varoittimiin liittyvien tehtävien määrä nousi, mutta liikenneonnettomuustehtävien määrä väheni.
Tiedote Pirkanmaa Pelastustoimi, 26.3.2024 9:28
Päivystävien palomestarien ajoneuvoja rivissä keskuspaloaseman kalustohallissa.

Pelastuslaitoksen avainsäilöjärjestelmä uudistuu

Pirkanmaan pelastuslaitos uudistaa käytössä olevan avainsäilöjärjestelmän, eli tutummin palokunnan putkilukot. Pirkanmaan alueella paloilmoittimella ja sammutuslaitteistolla varustetuille kiinteistöille on lähtenyt asiasta tiedote postitse tai sähköpostitse jo alkuvuoden 2023 aikana. Takaraja kiinteistöille vanhojen avainsäilöjen uusimiselle on 31.5.2024. Tämän jälkeen pelastuslaitoksella ei ole enää mahdollisuutta käyttää vanhoja avainsäilöjä.
Tiedote Pirkanmaa Pelastustoimi, 20.3.2024 10:44
Kolme erilaista polttoaineen säilytykseen tarkoitettua kanisteria.

Säilytä polttonesteitä turvallisesti!

Lakon aiheuttama huoli polttonesteiden saatavuudesta on osaltaan lisännyt niiden säilyttämistä kotioloissa. Mikäli aiot säilyttää polttonesteitä kotona, huomioithan aina turvallisuuden. "Polttonesteiden turvallisessa säilyttämisessä tulee huomioida ennen kaikkea turvallinen säilytyspaikka, lain asettamat rajoitukset sekä soveltuva säilytysastia”, kertoo johtava palotarkastaja Saila Salomäki Pirkanmaan pelastuslaitokselta.
Tiedote Pirkanmaa Pelastustoimi, 11.3.2024 13:23