Hyppää sisältöön

Lue ensin lait, velvoitteet ja ohjeistus. Ilmoituksen pakolliset tiedot merkitty tähdellä(*). Varmista ennen ilmoituksen täyttämistä, että sinulla on pakolliset(*) liitteet valmiina. Esitetty kohdassa 2. Voit toimittaa muitakin tietoja lisäliitteinä. Huomioi, että liitteiden max. yhteiskoko on 7 mb. Mikäli haluat tallentaa tai tulostaa lomakkeen, niin lue ohjeet kohdasta Tulosta (ilmoituksen lopussa).

Lait, velvoitteet ja ohjeistus

Säädösperusta:

Huomioi, että

  • pelastusviranomaiselle on toimitettava pelastussuunnitelman liitteenä majoituskohteen omistajan lupa tilapäismajoitukselle
  • toimita pelastussuunnitelma sen alueen pelastusviranomaiselle, jonka alueella tilapäismajoitus tapahtuu
  • pelastusviranomaiselle on varattava tilaisuus tarkastaa tilapäismajoituksen turvallisuusjärjestelyt ennen tilaisuuden aloittamista
  • Pelastussuunnitelma on toimitettava hyvissä ajoin ennen aiotun tilapäismajoituksen alkamista. Suositeltavaa on toimittaa pelastussuunnitelma vähintään kahta viikkoa ennen tilapäismajoituksen aloittamista, jotta pelastussuunnitelma ehditään käsitellä asianmukaisesti ja antaa tarvittaessa neuvontaa pelastussuunnitelman täydentämiseen.

Maksullisuus
Pääosa pelastuslaitoksien suorittamista palveluista ja valvontatöistä on pelastuslain 379/2011 96 §:n mukaisesti maksullista. Katso paikkakunnan pelastuslaitoksen hinnoittelu

Ilmoituksen palautus
Sähköinen:
Täytä ilmoitus ja paina ”Lähetä lomake”. Pakolliset kentät merkitty tähdellä (*).
Postitse: Ilmoituksen voi myös postittaa. Täytä ja paina tulosta. Muista laittaa postitukseen mukaan kaikki tarvittavat liitteet. Postita ilmoitusta koskevan paikkakunnan pelastuslaitoksen osoitteeseen. Tarkista paikkakunnan pelastuslaitoksen osoite

Mikäli tarvitset tyhjän lomakkeen, niin mene lomakkeen loppuun ja paina Tulosta.

Tietoja käsitellään ilmoitusta koskevan paikkakunnan pelastuslaitoksella. Lisätietoja rekisteri- ja tietosuojaselosteesta sekä henkilötietojesi käsittelystä saat kyseisen paikkakunnan pelastuslaitoksen sivuilta.


Ilmoituksen liitteet


Ilmoittajan tiedot


Laskutustiedot


Ilmoitusosa - tiedot tilapäismajoituksesta

Kohteen ja majoituksen tiedot

Valitse paikkakunta (pakollinen tieto*). Ilmoitus lähetetään valitun paikkakunnan pelastuslaitokselle automaattisesti, kun painat lopussa Lähetä-painiketta.

Vastuuhenkilöt

Onko käytettävät tilat arvioitu pelastusviranomaisen toimesta?


Tallenna/tulosta ennen lähetystä

Jos haluat tallentaa tai tulostaa ilmoituksen, paina Tulosta-painiketta ennen lähetystä. Tallennus tapahtuu Tulosta-ikkunassa valinnalla "Tallenna PDF-muodossa" tai "Tulosta PDF-tiedostoksi". Tarvittaessa voit tulostaa tai tallentaa lomakkeen tyhjänä. Kaikki selaimet eivät tue ilmoituksen tallentamista. Tallennuksen/tulostuksen jälkeen siirry kohtaan Lähetä.


Lähetä

Paina lopuksi Lähetä. Saat ilmoituksen onnistuneesta lähetyksestä. Muussa tapauksessa tarkista kaikki pakolliset tiedot, jotka merkitty tähdellä(*). Varmista lisäksi, että liitteiden yhteiskoko on max. 7 mt ja olet käyttänyt sallittuja tiedostomuotoja. Tiedot lähetetään ja käsitellään ilmoitukseen valitun paikkakunnan pelastuslaitoksella.