Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Pertunmaan sopimuspalokunta on perustettu vuonna 1939. Pelastustoiminnassa meillä on kymmenkunta aktiivista jäsentä. Myös nuoriso-osastollamme on kymmenisen osallistujaa. 

Hoidamme vuosittain 100–130 hälytystehtävää, sisältäen myös ensivastetehtäviä. Lisäksi meille tulee turvapuhelintehtäviä joitakin kymmeniä vuodessa. Sijaintimme kahden muun maakunnan rajalla aiheuttaa sen, että meille tulee hälytystehtäviä myös naapurimaakuntien puolelle esimerkiksi Heinolaan, Hartolaan ja Joutsaan. Vastaavasti sieltä saadaan apuja myös meidän alueellemme. 

Tule rohkeasti juttusille

Meillekin tarvitaan uusia jäseniä. Pikkupaikkakunnallamme kyllä tiedetään, ketkä sopimuspalokunnassa ovat mukana, joten kannattaa tulla rohkeasti juttusille. Voit myös tulla tutustumaan viikkoharjoituksiimme keskiviikkoisin klo 18–20. 

Voit seurata meitä myös Facebookissa.

Tutustu meihin: esittelyssä Atte Levänen

Liityin palokuntaan vuonna 2011 kaverin houkuttelemana. Päivätyökseni toimin särmääjänä Pelaser-nimisessä metallintyöstöpalveluiden yrityksessä.

Olen suorittanut sammutustyön kurssin lisäksi tieliikennepelastuksen, palokuntien ensiavun ja ensivasteen kurssit. Ensimmäinen elvytyskeikka ensivastekurssin käymisen jälkeen jäi mieleen, vaikka tapahtunutta toki käsiteltiin porukalla heti tilanteen jälkeen.

Olen mukana päivystysringissä ja päätynyt monenlaisille tehtäville, kuten sammuttamaan rakennuspaloja, hoitamaan liikenneonnettomuuksia ja tekemään pintapelastusta. Saamme hälytyksiä myös oman alueen ulkopuolelle Heinolaan, Hartolaan ja Joutsaan.

Hälytystehtävien myötä olen saanut monipuolista kokemusta pelastustoimesta, tehnyt paljon yhteistyötä muiden palokuntien kanssa ja vastannut johtotehtävistä.

Sopimuspalokuntalaisen työssä parasta on monipuolisuus. Harjoittelemme erilaisia tehtäviä ja pääsemme niitä myös käytännössä hoitamaan. Näissä hommissa on hyötyä monialaisessa osaamisesta. 

Työnantajanikin arvostaa sopimuspalokuntalaisuutta: olen tehnyt työnantajan kanssa sopimuksen, että voin lähteä kesken työpäivän hälytystehtävälle. Saan myös pitää päivystysvälineet mukana töissä. 

Kolmen lapsen isänä huumoria välillä koetellaan kotona, kun joudun olemaan poissa hälytystehtävien ja harjoitusten vuoksi. Vanhin lapsi otti aluksi hälytykset turhan raskaasti. Ilmoitankin aina kotiin, jos joudun lähtemään keikalle vaikkapa työpäivän aikana, jotta perhe tietää, missä olen.

Pertunmaan paloasema

Kirkkotie 1
19439 Pertunmaa

Vastuuhenkilö: vs. palomestari Joona Myyryläinen, puh. 050 311 7560

Viranomaispäivystys 24/7, puh. 0201 33 44 08

Asema kuuluu Mikkelin paloasemaryhmään.