Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Miekkoniemen VPK on perustettu Savonlinnaan vuonna 1934. Hälytystehtävillä meillä on 14 jäsentä, joista naisia on kolme. Yhdistyksessämme on mukana kaikkiaan 17 ihmistä.

Nuoriso-osastomme kantaa nimeä Palokuntakerho ja se toteutetaan yhteistyössä 4H-yhdistyksen kanssa.

Hoidamme vuosittain noin 65−70 hälytystä. Yleisimpiä tehtäviä ovat automaattihälytykset ja kesällä maastopalot. 

Miekkoniemen paloasema sijaitsee Miekkoniemen mäen päällä osoitteessa Panunkatu 46. Palokuntayhdistyksellä on oma talo ja oma tontti. Lisäksi Paviljongin rannasta löytyy yhdistyksen oma vene, joka on jäsenille vapaassa käytössä. Miekkoniemen VPK on tiivis yhteisö, johon pääsee helposti mukaan. Jokaiselle löytyy varmasti oma homma!

Jos olet kiinnostunut sopimuspalokuntatoiminnasta, voit tullaan tutustumaan harjoituksiimme asemalle tiistaisin klo 18−20. Voit myös olla yhteydessä Mikko Saarelaan, puh. 050 015 0938, tai Risto Jutilaan, puh. 044 526 6077.

Meillä on omat nettisivut ja löydät meidät myös somesta:
Facebook
Instagram

Tutustu meihin: esittelyssä Ilari Suokas

Kun liityin Miekkoniemen sopimuspalokuntaan reilu vuosi sitten, yllätyin siitä, kuinka monta sopimuspalokuntaa Suomessa on. En tiennyt aiemmin, kuinka merkittävä rooli sopimuspalokunnilla on pelastustoimessa.

Kaverini liittyi sopimuspalokuntaan ensin ja houkutteli minuakin mukaan. Alkuun vähän epäröin, mutta sopimuspalokunnan toiminta ja ihmisten auttaminen kuitenkin kiinnosti. Laitoin palokunnalle viestiä ja pääsin harjoituksissa pesemään paloautoa. Innostus syttyi heti: nyt löytyi oma juttu! Aiemmin en ollut paljoa harrastanut, olin käynyt lähinnä salilla. 

Suoritin lukion ja ammattikoulutuksen kaksoistutkinnon keväällä. Olen hakenut koulutukseen tietotekniikka-alalle. Seuraavaksi on kuitenkin armeijan vuoro. 

Olen suorittanut pelastustoiminnan peruskurssin ja ensiapukurssit EA1 ja EA2. Tarkoituksenani on suorittaa lisää pelastusalan kursseja. Siirryin vasta kevättalvella hälytysosastolle. Olen ollut jo hälytyksillä mukana, mutta varsinaisia pelastustehtäviä en ole päässyt vielä tekemään.

Sopimuspalokunnassa oppii monenlaisia juttuja, joita voi hyödyntää myös siviilielämässä, kuten ryhmätyöskentelyn ja yhdistystoiminnan taitoja.

Meillä on oma paloasema, josta pidämme huolta. Hankimme yhdistykselle rahaa tekemällä talkootyyppisiä hommia, joista saamme korvauksen. 

Viime vuonna osallistuimme autojen kokoontumisajoihin palokuntamme omalla Chevy Vanilla. Se oli ennen miehistön kuljetusautona, mutta nykyisin sitä käytetään lähinnä edustushommissa. 

Meillä on hyvä ryhmähenki, muita sopimuspalokuntalaisia on kiva nähdä harjoituksissa ja tehtävillä. Tykkään siitä, että tässä pääsee auttamaan ihmisiä, ja olen kiinnostunut myös pelastustoiminnan organisoinnista. 

Alkusammutus- ja ensiaputaidot ovat tärkeitä kaikille, jotta osaa tilanteen tullen sitten toimia oikein. Suosittelen sopimuspalokuntalaisuutta ehdottomasti kaikille, tässä oppii monipuolisesti erilaisia taitoja. Rohkeasti vaan mukaan, kaikki ovat tervetulleita!

Miekkoniemen paloasema

Panunkatu 46
57200 Savonlinna

Vastuuhenkilö: palopäällikkö Antti Peltonen, puh. 044 794 3756

Viranomaispäivystys 24/7, puh. 0201 33 44 63

Asema kuuluu Savonlinnan paloasemaryhmään.