Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Hälytysosastossamme on 12 jäsentä, joista yksi on nainen. Hälytysosastomme viikkoharjoitukset ovat maanantaisin kello 17.30 alkaen kevät- ja syyskaudella. Harjoituksissa treenataan pelastustehtävillä tarvittavia taitoja aina senkin mukaan, mitkä tehtävät ovat kyseisenä vuodenaikana ajankohtaisia.

Nuoriso-osastossamme on 10 nuorta. He harjoittelevat torstaisin kello 18 alkaen. Perustietojen ja -taitojen harjoittelun lisäksi välillä pidetään esimerkiksi 24 h -harjoituksia sekä yhteisharjoituksia muiden palokuntien kanssa. 

Palokuntamme hoitaa noin 30 hälytystä vuodessa. Yleisimpiä tehtäviä ovat liikenneonnettomuudet, maastopalot sekä vahingontorjunnat.

Liity mukaan!

Tule tutustumaan viikkoharjoituksiimme. Voit myös olla yhteydessä meihin sosiaalisen median kanavillamme. 

Facebook
Instagram
 

Tutustu meihin: esittelyssä Tommi Sainpalo ja Henri Tiusanen

Tommi Sainpalo

Liityin sopimuspalokuntaan vuonna 1997. Tuolloin ei oikein muita mielenkiintoisia harrastuksia ollut ja palokuntatoiminta vei mennessään. Toiminnassa ollessani olen käynyt monet eri kurssit, kuten sammutustyö-, pintapelastus- ja tukitoimet vaarallisten aineiden onnettomuuksissa -kurssit.

Hälytystehtävistä mieleen ovat jääneet tehtävät, joiden esitiedot ovat enteilleet isoa ja pitkäkestoista tehtävää, mutta jotka ovatkin osoittautuneet luultua pienemmiksi.

Parasta sopimuspalokunnassa on palokuntayhteisö, johon on mukava saapua. Harrastus tarjoaa myös omaa aikaa. 

Henri Tiusanen

Auttamisen halu sai minut lähtemään mukaan sopimuspalokunnan toimintaan. Urani sopimuspalokunnassa käynnistyi nuoriso-osaston kautta. Vuosien saatossa olen osallistunut monelle eri kurssille, esimerkiksi sammutustyö-, palokuntien ensiapu- sekä pelastustyökursseille.

Olen ollut monenlaisilla tehtävillä. Mieleen on jääneet erityisesti pitkäkestoiset tehtävät.

Parasta sopimuspalokunnassa toimimisessa on se, että pääsee oikeasti auttamaan. Toiminnassa vallitseva ryhmähenki sekä porukka ovat myös hienoja asioita.

Sopimuspalokunnassa toimiminen on mukava ja hyödyllinen harrastus, jossa tuntee itsensä tärkeäksi. Omat työt kuitenkin haittaavat toimintaan osallistumista.

Olisin kiinnostunut myös pelastajan työstä - näitä hommia voisi tehdä ammatikseenkin.

Hiirolan paloasema

Hiirolantie 12
51520 Hiirola

Vastuuhenkilö: palomestari Jari Iskanius, puh. 044 794 3630

Palokunnan päällikkö Ossi Rautio, puh. 044 978 1225

Viranomaispäivystys 24/7, puh. 0201 33 44 08

Asema kuuluu Mikkelin paloasemaryhmään.