Hyppää sisältöön

Onnettomuus- ja vaaratilanteissa viestinnästä ja väestön varoittamisesta vastaa pelastustoimintaa johtava viranhaltija, jota pelastuslaitoksen viestinnän asiantuntijat tarvittaessa avustavat.

Onnettomuustilanteissa median yhteydenottoihin vastataan 24/7:

Yleisjohtaja: 09 310 30130
Kenttäjohtaja: 09 310 30132

Ensitiedon onnettomuuksista media saa seuraamalla pelastustoiminnan mediapalvelu Peto-mediaa. Peto-media välittää pelastustoimen hälytystehtäviin liittyvät tiedotteet toimintaa johtavalta pelastusviranomaiselta medialle.

Onnettomuuden laajuuden mukaan pelastustoimista antaa medialle tietoja joko tapahtumapaikalla oleva pelastustoiminnan kenttäjohtaja, tilannekeskuksessa työskentelevä yleisjohtaja tai viestinnän yhteyshenkilöt.

Kun pelastustoiminta alkaa, Helsingin pelastuslaitos viestii onnettomuuksista omilla sosiaalisen median kanavillaan ja tarvittaessa mediatiedotteilla.

Operatiivisen onnettomuusviestinnän keskeinen kanava on pelastuslaitoksen @stadinbrankkari -tili pikaviestipalvelu X:ssä.

Yleisissä paloturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä mediaa palvelee päivystävä palotarkastaja arkisin kello 9-11 ja 12-14 numerossa 09 310 31203. Päivystävän palotarkastajan tavoittaa arkisin kello 9-15 myös sähköpostilla osoitteesta palotarkastaja@hel.fi. 

Suuronnettomuustapauksissa tilanteen johtovastuu on aluksi pelastuslaitoksella. Kun tapahtuman johtovastuu siirtyy toiselle viranomaiselle, siirtyy samalla myös viestinnän johtovastuu. Tapahtumassa toimivat viranomaiset tekevät yhteistyötä myös viestinnässä, ja pelastuslaitos viestii kaikissa tilanteissa omasta toiminnastaan.

Pelastuslaitoksen toimintaan liittyvissä kysymyksissä mediaa palvelee viestintä:
Viestintäyksikön s-posti: pel.viestinta@hel.fi

Viestintäyksikön päällikkö
Anna Lehtiranta
p. 09 310 30014
s-posti anna.lehtiranta@hel.fi

Viestintäasiantuntija Nina Järvenkylä 
p. 09 310 30015
s-posti nina.jarvenkyla@hel.fi

Viestintäasiantuntija Antti Salminen
p. 09 310 30013
s-posti antti.j.salminen@hel.fi

Lisätietoja:

Aineistopankki medialle
Lisää yhteystietoja medialle