Hyppää sisältöön

Sammuta vedellä - tehokkaasti

Sankoruisku

Sankoruisku on hyvä ja varmatoiminen vesisammutin. Siinä on yleensä 12 litran metallinen vesisäiliö ja -letku sekä käsikäyttöinen pumppu, jolla vesi pumpataan kohteeseen. 

Käyttö-ohje: Suuntaa letku (vesisuihku) liekkien juureen ja pumppaa vettä palavaan kohteeseen.

Sankoruisku on helppokäyttöinen ja tehokas. Sen sammutusvaikutus on jäähdyttävä ja se sopii hyvin orgaanisten, kiinteiden ja kuitumaisten aineiden sammuttamiseen.

Pikapaloposti

Pikapaloposti on rakennusten seinälle, suojakaappiin kiinteästi sijoitettu alkusammutusväline. Pikapaloposti on kytketty kiinteistön vesijohtoverkkoon. Pikapalopostiin kuuluvat käsin avattava sulkuventtiili, letku, kela ja suihkuputki. Pikapalopostin etuna on, että sammutusainetta riittää niin kauan kuin kiinteistön vedenjakelu toimii.

Käyttö-ohje: Avaa suojakaappi, pura ja levitä letku lattialle, avaa sulkuventtiili, siirry lähemmäs palavaa kohdetta, suuntaa suihkuputki sinne missä palaa (liekkien juureen), avaa suihkuputki ja sammuta.

Pikapalopostin sammutusvaikutus on jäähdyttävä ja se soveltuu hyvin lähes kaikkiin palotyyppeihin. Vettä ei saa käyttää suurijännitteisten sähkölaitteiden sammuttamisessa.
Kiinteistön omistajat/haltijat vastaavat ja huolehtivat pikapalopostien kunnossapito-ohjelmasta ja ylläpitotarkastuksista.

Lue lisää:

Alkusammutus
Käsisammuttimet
Sammutuspeite