Hyppää sisältöön

AS1-alkusammutuskoulutus

AS1 alkusammutuskortti

Kenelle?
Koulutus on tarkoitettu työntekijöille, jotka eivät tee töissä tulitöitä, eivätkä siten tarvitse tulityökorttia. Työyhteisössä on kuitenkin tunnistettu tarve parantaa työntekijöiden turvallisuusosaamista kehittämällä paloturvallisuuteen ja poistumisturvallisuuteen liittyviä taitoja. Kurssille osallistumisen alaikäraja on 12 vuotta.

Mitä koulutus sisältää?
Koulutuksen kesto on yhteensä kaksi tuntia.

Koulutus sisältää teoriatunnin ja alkusammutusharjoituksen. Alkusammutusharjoitus sisältää vähintään sammutuspeitteen ja käsisammuttimen käyttöharjoituksia. Koulutus opettaa myös tunnistamaan tulipalovaaran aiheuttajia ja ehkäisemään vaaratilanteita.

Opetus noudattaa Suomen Palopäällystöliiton julkaiseman Alkusammutusharjoitus -oppikirjan sisältöä.

Mikä on alkusammutuskortti?
Alkusammutuskortti on todistus suoritetusta AS1-alkusammutuskoulutuksesta ja se on voimassa viisi vuotta kortin päiväyksestä. Kurssitiedot tallennetaan Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) alkusammutusrekisteriin.

Miten koulutus varataan?
AS1-alkusammutuskoulutuksen toteuttavat koulutetut, kortin kirjoitusoikeuden omaavat viranhaltijat. Pääkouluttajana toimii ylipalomies Kari Kaurola ja kurssinjohtajana turvallisuuskouluttaja Vesa Kultanen. Koulutuksen toteuttaja / kurssinjohtaja vastaa alkusammutuskoulutuksen laadusta ja turvallisuudesta.

Koulutus laskutetaan tilaajalta pelastuslaitoksen hyväksyttyjen taksojen mukaisesti. Hinta sovitaan ennen koulutusta ja vahvistetaan kirjallisesti (sähköpostitse).

Lisätietoja:

vanhempi pelastaja Kari Kaurola
Puh. 040 570 2712
etunimi.sukunimi@pelastustoimi.fi