Hyppää sisältöön

Kesäpalomies Patrick Nurmi

Olen 25-vuotias Patrick Nurmi Mikkelistä. Valmistuin keväällä Pelastusopistosta pelastajaksi ja sain kesäpalomiehen pestin täältä Mikkelin paloasemalta.

Miten päädyit pelastusalalle?

Olin aiemmin viisi vuotta Suur-Savon osuuskaupalla töissä. Tykkäsin työskennellä siellä, mutta korona-aikana heräsi kipinä kokeilla jotain uutta. En ollut lukion jälkeen suorittanut mitään muuta tutkintoa, joten kaipasin myös pätevyyttä johonkin ammattiin.

Innostuin samoihin aikoihin myös treenaamisesta. Liikunnallinen elämäntapa onkin tarpeen, jos haluaa pelastajaksi.

Hain Pelastusopistoon ensimmäisen kerran 2020, mutten päässyt heti sisään. Hain uudestaan 2022 ja pääsin aloittamaan koulun seuraavan vuoden alussa.

Pelastusopistoon ei ole ihan helppo päästä. Esimerkiksi yliopistoon pääsin heti sisään, mutta Pelastusopistoon vasta toisella yrityksellä. Pääsykokeiden jälkeen itse opiskelu oli kuitenkin varsin helppoa.

Pelastusopisto antaa hyvät eväät pelastajan töihin. Opiskelu on kuitenkin sen verran vapaamuotoista, että opiskelijan tulee olla motivoitunut koulutuksen käymiseen, jotta saa siitä kaiken hyödyn irti.

Kuva. Keväällä pelastajaksi valmistunut Patrick kokee itsensä tervetulleeksi Etelä-Savon pelastuslaitokselle. Hänen mielestään Mikkelin paloasemalla on rento mutta asiallinen meininki.

Mikä on ensivaikutelmasi Etelä-Savon pelastuslaitoksesta työpaikkana?

Ilmapiiri on tosi hyvä. Myös pelastuksen ja ensihoidon yhteistyö näyttää toimivan hyvin.

Mikkelin paloasemalla on rento mutta asiallinen meininki. Vakinaiset pelastajat ovat ystävällisesti neuvoneet ja opastaneet. Liukkosen Mikko, joka on ollut vuoroni vetäjänä, vaikuttaa tosi hyvältä esimieheltä.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Toivon, että saisin vakinaisen paikan täältä Mikkelin paloasemalta kesäsijaisuuden päättymisen jälkeen.

Jos saan jatkaa täällä, perehdyn muutaman vuoden pelastajan perustehtäviin ja opettelen talon tavoille. Hakeudun sitten esimerkiksi sukelluksen tai köysipelastuksen erikoiskursseille. Olen kiinnostunut myös alipäällystökurssin suorittamisesta.

Vinkkisi pelastajaksi haluavalle?

Kannattaa panostaa monipuoliseen liikuntaan, jotta saa kuntotestit hyväksytysti läpi. Opiskelupaikkojen määrää on lisätty, joten nyt on hyvä aika hakea.