Takaisin

Helsinki investoi tulevina vuosina miljoonia väestönsuojien kunnostamiseen

Julkaisuajankohta 18.4.2024 14.58
Tiedote
Neljä miestä kävelee väestönsuojassa.
Projektipäälliköt Tuomo Kinnunen (vas) ja Risto Ainasoja kertoivat apulaiskaupunginjohtaja Daniel Sazonoville Niemenmäen väestönsuojan kunnostuksesta. Vieressä Sazonovin avustaja Jeremias Nurmela.

Niemenmäen väestönsuojan kunnostustyöt valmistuivat maaliskuussa, lisää suojia menossa remonttiin.

Helsingin kaupunki kunnostaa useita väestönsuojia lähivuosina. Apulaispormestari Daniel Sazonov sanoi Niemenmäen väestönsuojan avoimien ovien tilaisuudessa, että nykyisen maailmantilanteen vuoksi kaupunki on aikaistanut useamman väestönsuojan kunnostusta.

Niemenmäen suojan jälkeen kunnostukseen ovat menossa Itä-Pasilan, Karstulantien, Kulosaaren ja Erottajan väestönsuojat. Näihin hankkeisiin on varattu kaupungin 10 vuoden investointiohjelmassa noin 25 miljoonaa euroa. Lisäksi kuluvana vuonna väestönsuojelun materiaalihankintoihin on varattu 500 000 euron rahoitus.

Sazonov kiitteli keskiviikkona Niemenmäen väestönsuojassa käydessään sitä, ettei Suomessa ole ikinä lopetettu kahta asiaa: yleistä asevelvollisuutta ja väestönsuojelua.

”Meidän liittolaisemme ja kumppanimme käyvät näistä oppimassa meiltä”, Sazonov sanoi.

”Nimenomaan tämän kaltaisille suojille on kysyntää edelleen, valitettavasti. Siviileihin kohdistetaan tietoista terroria tälläkin hetkellä, eli me olemme valmiita suojaamaan siviilimme. Emme huolissamme, mutta olemme varautuneet”, hän jatkoi.

Niemenmäen väestönsuoja valmistui vuonna 1964, ja laajamittainen kunnostustyö saatiin päätökseen maaliskuussa 2024. Helsingin mittaluokassa kyseessä on pieni yhteissuoja, yhteensä 2300 henkilölle. Suojaan mahtuvat kaikki kyseisen alueen ihmiset.

Helsinki

Uusimmat