Takaisin

Haku Helsingin Pelastuskouluun on käynnissä!

Julkaisuajankohta 1.12.2023 15.58
Tiedote
Palomies ja Pelastuskoulun logo
Helsingin Pelastuskoulun haku on käynnissä.

Haku syksyllä 2024 alkavalle pelastajakurssille on nyt käynnissä. Hakuaika päättyy keskiviikkona 17. tammikuuta.

Helsingin Pelastuskoulusta valmistuu pelastusalan ammattilaisia, joilla on kyky toimia turvallisuuden asiantuntijoina onnettomuuksien ehkäisyn, monipuolisten pelastustehtävien ja sairaankuljetuksen tehtävissä.

Pelastajatutkinto antaa kelpoisuuden pelastajan, palomiehen tai palomies-sairaankuljettajan virkoihin valtakunnallisesti, ja valmistuneilla pelastajilla on erittäin hyvät työllistymismahdollisuudet.

Haku syksyllä 2024 alkavalle pelastajakurssille on nyt käynnissä. Hakuaika päättyy keskiviikkona 17. tammikuuta.

Katso lisätiedot hausta.

Pelastuskoulun pelastajatutkinto on 1,5 vuotta kestävä ammatillinen koulutus, jonka opetussuunnitelma noudattaa Pelastusopiston opetussuunnitelmaa. Lisäksi opintoihin on integroitu alueellisia osaamisvaatimuksia ja sisältöjä.

Opinnoissa hyödynnetään erilaisia opetusmenetelmiä ja oppimisympäristöjä opittavan aiheen vaatimusten mukaisesti. Käytännön harjoituksilla ja työssä oppimisella on opinnoissa keskeinen asema. Tämän vuoksi opiskelu on suurimmaksi osaksi lähiopiskelua ja opiskelijoilla on läsnäolovelvollisuus.

Helsingin Pelastuskoulu sijaitsee Jätkäsaaressa, ja koulun tilojen lisäksi opinnoista suuri osa toteutetaan eri harjoitusalueilla ja pääkaupunkiseudun kohteissa aidoissa oppimisympäristöissä.

Tiedotetta on päivitetty 28.12.2024 tiedolla Pelastuskoulun haun jatkumisesta 17.1.2024 saakka.

Helsinki

Uusimmat