Takaisin

Sanna Aivio valittu Pelastuskoulun rehtoriksi

Julkaisuajankohta 19.6.2024 13.50
Tiedote
Pelastajien kypärärivi.
Pelastuskoulu sijaitsee Helsingissä.

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta valitsi kokouksessaan 18.6.2024 Helsingin Pelastuskoulun rehtoriksi sosiaali- ja terveysalan YAMK Sanna Aivion.

Sanna Aivio siirtyy Helsingin Pelastuskoulun rehtoriksi Stadin ammatti- ja aikuisopiston koulutuspäällikön tehtävästä 1.7.2024.

Aivion vahvuuksia ovat nykyaikaisen johtamisosaamisen, laaja-alaisen näkemyksellisyyden ja verkostotyön osaamisen lisäksi hyvä pelastusalan tuntemus. Hän on toiminut aiemmin muun muassa vastuukouluttajana pelastuslaitoksen pelastajille järjestetyssä sosiaali- ja terveysalan lähihoitajakoulutuksessa.

Pelastuskoulun rehtori johtaa koulun pedagogista toimintaa sekä vastaa henkilöstöjohtamisesta, taloudesta, tuloksista ja toiminnan laadusta. Hän kuuluu Helsingin pelastuslaitoksen johtoryhmään ja toimii pelastuskomentajan alaisuudessa.

Helsingin Pelastuskoulu aloitti toimintansa keväällä 1972 ja on Suomen vanhin pelastajan tutkintoon valmistava oppilaitos. Koulu käy parhaillaan läpi historiansa merkittävintä muutosta, kun se siirtyi Helsingin kaupungin rahoittamasta koulusta valtion rahoittamaksi. Koulu kuuluu sisäministeriön ohjaamaan ja valvomaan pelastustoimeen ja noudattaa täysimääräisesti valtion Pelastusopiston opetussuunnitelmaa. Muutoksen myötä Pelastuskoulusta valmistuu pelastajia koko Suomen tarpeisiin, ei suoraan Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen palvelukseen.

Lisätietoja:
pelastuskomentaja Jani Pitkänen
p. 09 310 30000
 

Helsinki

Uusimmat