Takaisin

Pelastuslaitoksen ilme uudistuu

Julkaisuajankohta 28.3.2023 12.44
Tiedote
Pelastuslaitoksen uusi tunnus paloauton ovessa.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen tunnus muuttui hyvinvointialueelle siirtymisen myötä. Uusi tunnus vaihdetaan pelastuslaitoksen ajoneuvoihin, veneisiin, virkavaatteisiin, kiinteistöopasteisiin, painotuotteisiin sekä erilaisiin sähköisiin sovelluksiin vuoden 2023 aikana.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen tunnus vaihtui hyvinvointialueelle siirtymisen myötä. Aiemmassa tunnuksessa oli entisen taustaorganisaation Espoon kaupungin vaakuna. Nyt uudessa tunnuksessa on pelastustähden keskellä 1500-luvulta peräisin oleva Uudenmaan maakunnan vaakuna. Vaakunassa oleva vene on vanha rannikkoseutujen tunnus ja kaksi hopeavirtaa viittaavat todennäköisesti maakunnan jokiin, jotka olivat aiemmin tärkeitä sisämaahan johtavia kulkuväyliä.

Pelastuslaitoksen tunnus pohjautuu pelastustoimen valtakunnallisiin virkapukutunnuksiin, joissa on musta pohjalaatta. Muut värit tulevat Uudenmaan maakunnan vaakunasta. Tunnukseen haluttiin Pelastuslaitos-tekstin lisäksi näkyviin tekstinä myös alueemme Länsi-Uusimaa. Uusi tunnus on kolmikielinen, palvelemme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tunnus vaihdetaan pelastuslaitoksen ajoneuvoihin, veneisiin, virkavaatteisiin, kiinteistöopasteisiin, painotuotteisiin sekä erilaisiin sähköisiin sovelluksiin vuoden 2023 aikana.

Lähikuva, jossa ompelukoneella ommellaan pelastuslaitoksen hihamerkkiä kiinni mustaan työpaitaan.
Pelastuslaitoksen varusvarastolla on ommeltu uusi tunnus jo satoihin virkavaatteisiin. Tavoitteena on, että vuoden 2023 loppuun mennessä pelastajien, ensihoitajien, palotarkastajien, turvallisuuskouluttajien ja muiden pelastuslaitoksen työntekijöiden vaatteissa on ajantasaiset virkapukutunnukset.

 

Länsi-Uusimaa

Uusimmat