Gå till aktuellt

Räddningsverkets logo förnyas

Utgivningsdatum 28.3.2023 12.44
Pressmeddelande
Ny logon på brandbilens dörr.

Logon för Västra Nylands räddningsverk ändrades i och med övergången till välfärdsområdet. Under 2023 kommer den nya logon att ändras på fordon, båtar, tjänstekläder, fastighetsskyltar och andra trycksaker samt i olika e-tjänster. 

Logon för Västra Nylands räddningsverk ändrades i och med övergången till välfärdsområdet. Den tidigare logon avbildade Esbo stads, det vill säga den tidigare bakgrundsorganisationen, vapen. Den nya logon har landskapet Nylands vapen från 1500-talet i mitten av räddningsstjärnan. Båten på vapnet är en gammal symbol för kusttrakterna och de två silverströmmarna hänvisar sannolikt till landskapets åar, som tidigare var viktiga farleder till inlandet. 

Räddningsverkets logo grundar sig på räddningsväsendets nationella uniformsymboler som har en svart bottenplatta. De övriga färgerna kommer från vapnet. Utöver texten ”Räddningsverket” ville vi även att vårt område, Västra Nyland, ska synas i logon. Den nya logon är också på tre språk, eftersom vi betjänar på finska, svenska och engelska. Under 2023 kommer den nya logon att ändras på fordon, båtar, tjänstekläder, fastighetsskyltar och andra trycksaker samt i olika e-tjänster. 

Lähikuva, jossa ompelukoneella ommellaan pelastuslaitoksen hihamerkkiä kiinni mustaan työpaitaan.
Räddningsverkets rustförråd har redan sytt fast flera hundra nya märken på tjänstekläder.

 

Länsi-Uusimaa

Det senaste

Kimmo Kohvakka. Pressmeddelande
inrikesministeriet Räddningsväsendet, 21.9.2023 14:32
Inrikesminister Mari Rantanen framför Berghälls räddningsstation. Pressmeddelande
Pressmeddelande
inrikesministeriet Räddningsväsendet, 14.9.2023 9:06
Pelastajia menossa sisälle rakennukseen. Pressmeddelande
Henkilö tarkastaa rekassa olevaa materiaalia. Pressmeddelande
inrikesministeriet Räddningsväsendet, 31.8.2023 10:00