Takaisin

Kokkoa ei saa sytyttää metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 21.6.2022 13.44
Tiedote

Juhannuskokot sytyttävät joka vuosi metsäpaloja. Suurin osa paloista johtuu varomattomuudesta tai huolimattomuudesta. Kokon sytyttäminen on aina kielletty Ilmatieteen laitoksen antaman metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana.

Poikkeuslupia kokkojen polttamiseen ei voida myöntää. Sisäministeriö kehottaa tarkistamaan alueen ajantasaisen metsä- tai ruohikkopalovaroitustilanteen säätiedotuksesta tai Ilmatieteen laitoksen sivuilta.

Kokkoa ei myöskään saa sytyttää, jos olosuhteet kuivuuden, tuulen tai muun syyn takia ovat sellaiset, että metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen. Alueen pelastusviranomainen voi lisäksi muusta perustellusta syystä kieltää avotulen teon pelastustoimen alueella tai osassa sitä määräajaksi. Mahdollisissa kokon polttamiseen liittyvissä tiedusteluissa tulee olla yhteydessä oman alueen pelastuslaitokseen.

Mikäli alueella ei ole voimassa olevaa metsä- tai ruohikkopalovaroitusta, tulee kokon polttamisessa noudattaa erityistä varovaisuutta. Kokon sytyttäminen toisen maalle edellyttää lisäksi maanomistajan lupaa.

Lisätietoja:

yksikön johtaja Pasi Ryynänen, p. 0295 488 326, pasi.ryynanen@govsec.fi