Hoppa till innehåll

Regeringens medietjänst

Regeringens medietjänst är en onlinetjänst för leveranser, vars användning kräver registrering. Mediatjänsten underhålls av regeringens kommunikationsavdelning och ministerierna och justitiekanslerns kansli som producerar dess innehåll.

Regeringens medietjänst finns på https://media.valtioneuvosto.fi/etusivu (FI)

Räddnings medietjänsten - Peto-media.fi

Räddnings medietjänsten är ett elektroniskt system som skapar information relaterad till räddningsvarningsuppgifter från myndigheter till media. Syftet med tjänsten är att påskynda överföringen av information och underlätta myndigheternas och mediernas arbete.

Tjänsten är ansvarig för räddningsavdelningen vid inrikesministeriet och har utformats i samarbete med medieombud och myndigheter.

Räddningsmyndigheten som leder insatsen ansvarar innehållet i bulletinerna.

Akutcentralen fungerar som teknisk mellanhand för bulletiner.

Offentlig mediatjänst

Medietjänsten innehåller också en offentlig sektion som är öppen för alla och visar de senaste 100 uppgifterna. De första offentliga meddelandena skickas automatiskt från larmcentralens informationscenter. Informationen är baserad på information från anmälaren och kan därför vara felaktig. Sidan visar händelsens plats, händelsestyp och tid. Den offentliga första bulletinen är tillgänglig på http://peto-media.fi (FI)

Offentliga första meddelandena kommer också att göras till ett RSS -flöde som är fritt tillgängligt. Flödet finns på http://www.peto-media.fi/tiedotteet/rss.xml (FI)

Service för media

Mediasektionen i tjänsten tilldelas endast medieföretag (media, främst media-, nyhets- eller bildbyråer) och frilansare som tjänar sin huvudsakliga försörjning på journalistiskt arbete. Frilansare måste ha ett presskort eller annat bevis på beslut om att arbeta i journalistiskt arbete.

De som arbetar i välkända medier kan ansöka direkt på www.peto-media.fi/hakemus (FI)

Om du är frilansare eller om du annars är osäker på om villkoren för att erhålla ID: n är uppfyllda, skicka först ett e-postmeddelande till perttu.vepsalainen@govsec.fi för att påskynda behandlingen.

Medieanvändare kan logga in på tjänsten på www.peto-media.fi/logon (FI)