Hyppää sisältöön
Kalenteri

Uutiset ja tiedotteet

Uusi hanke kartoittaa Ukrainan sodan vaikutuksia siviiliyhteiskuntaan ja väestönsuojeluun sodan aikana

Pelastusopistossa on käynnistynyt Ukrainan opit-hanke, jossa kartoitetaan Ukrainan väestönsuojelun toimintaa. Kerätyn tiedon avulla kehitetään suomalaista väestönsuojelua ja keskitytään viranomaistyön tukemiseen.
Uutinen sisäministeriö Pelastustoimi, 27.6.2024 9:35

Selvitystyö väestönsuojien rakentamisen ja valvonnan parantamiseksi käynnistynyt

Sisäministeriö on tilannut Pelastusopistolta selvityksen, jonka tarkoituksena on kehittää väestönsuojien viranomaisvalvontaa. Tämä työ on jatkoa sisäministeriön väestönsuojia koskevalle selvityshankkeelle.
Uutinen sisäministeriö Pelastustoimi, 26.6.2024 10:47
Tommi Luhtaniemi ja Olli Ryhänen.

Pelastustoiminnan toimintavalmiuden suunnittelun uudet siivet

Miten pelastustoiminnan toimintavalmiutta suunnitellaan ja rakennetaan Suomessa? Sisäministeriön vahvistaman Pelastustoimen toimintavalmiuden suunnitteluohjeen tavoitteena on ohjata pelastustoiminnan palveluiden suunnittelua ja järjestämistä niin, että pelastustoiminnan palvelutaso toteutuu yhdenvertaisesti ja laadukkaasti koko maassa, eri alueiden riskit ja uhat huomioiden. Sisäministeriö päivittää ohjetta yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.
Kolumni sisäministeriö Pelastustoimi, 18.6.2024 10:00

Viisi henkilöä palkittiin hengenpelastusmitalilla

Tasavallan presidentti myönsi viidelle henkilölle hengenpelastusmitalin 7.6.2024. Hengenpelastusmitali annetaan tunnustukseksi erittäin rohkeasta, neuvokkaasta tai oman hengenvaaran uhalla suoritetusta teosta, jolla toisen ihmisen henki on pelastettu uhkaavasta vaarasta.
Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 7.6.2024 12:22

Pelastuslaitosten uutiset

Pohjois-Karjalasta ambulanssi tarvikkeineen Ukrainaan

Suomen pelastuslaitokset ovat lahjoittaneet tarvikkeita ja ajoneuvoja Ukrainaan. Pelastustoimen avustamista koordinoiva sisäministeriö kokoaa lahjoitukset yhteisiin kontteihin yhteistyössä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa.
Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 16.3.2022 21:36

Pelastuslaitos lahjoittaa sammutusauton ja välineistöä Ukrainaan

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos lahjoittaa Ukrainaan sammutusauton varusteineen sekä kypäriä, sammutusasuja, kauhapaareja, hydrauliset välineet ja kaksi generaattoria. Sotatoimien kohteeksi joutuneessa maassa on suuri tarve pelastus- ja ensihoitovälineistölle.
Länsi-Uusimaa Pelastustoimi, 9.3.2022 14:27

Kysymykset väestöhälyttimistä

Meille on tullut ilmoituksia väestöhälyttimistä joka kuukauden ensimmäisen maanantain testauksen jälkeen. Kiitos kaikille hälyttimien toimimattomuuden ilmoittamisesta.
Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 8.3.2022 14:43

Neuvova puhelin vastaa kysymyksiin väestönsuojelusta

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen henkilöstö on saanut paljon yhteydenottoja väestönsuojeluun liittyen. Maakunnan asukkaita on mietityttänyt oman alueen väestönsuojat sekä mahdollinen säteilyvaara. Kysymyksiä varten on pelastuslaitokselle perustettu neuvontapuhelin 013-330 9292. Sähköpostitse pyydetään olemaan yhteydessä palotarkastus@pkpelastuslaitos.fi väestönsuojeluun liittyvissä kysymyksissä.
Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 7.3.2022 19:41

Usein kysytyt kysymykset väestönsuojelusta

Pelastuslaitokselle osoitettuja kysymyksiä väestönsuojelusta, säteilystä ja omatoimisesta varautumisesta. Pelastuslaitoksen tietojen mukaan Pohjois-Karjalaan ja Suomeen ei kohdistu uhkaa tällä hetkellä.
Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 7.3.2022 19:38
Väestöhälytinlaitteisto rakennuksen katolla.

Älä ole huolissasi, jos et kuullut väestöhälyttimen ääntä

Maanantaina 7.3. tehdyssä väestöhälytinjärjestelmän testauksessa kaikki hälyttimet Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella eivät käynnistyneet. Toimimattomien hälyttimien sijainnit ovat laitoksen tiedossa, ja asiaa selvitetään yhdessä Hätäkeskuslaitoksen kanssa. Asukkaiden ei tarvitse ilmoittaa toimimattomista hälyttimistä.
Itä-Uusimaa Pelastustoimi, 7.3.2022 15:44
Väestöhälytin

Älä ole huolissasi, jos et kuullut väestöhälyttimen ääntä

Suomessa on monikanavainen hälytysjärjestelmä väestön varoittamista varten. Siihen kuuluvat radio, TV, teksti-tv, 112-sovellus ja pelastuslaitosten ylläpitämä väestöhälytinjärjestelmä.
Keski-Uusimaa Pelastustoimi, 7.3.2022 14:06

Pohjois-Karjalassa on turvallista

Ukrainan tilanne on horjuttanut meidän kaikkien turvallisuuden tunnetta ja olemme pelastuslaitoksella saaneet useita yhteydenottoja väestönsuojeluun liittyen. On hyvin ymmärrettävää, että moni pohjoiskarjalainen tuntee epävarmuutta ja pelkoakin, mutta meillä kyllä voi nukkua yöt rauhassa. Suomeen ei kohdistu tällä hetkellä uhkaa.
Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 4.3.2022 17:12

Tietoa väestönsuojista

Tilanne Ukrainassa herättää huolta ja pelastuslaitokselle on tullut viime päivinä runsaasti tiedusteluja väestönsuojiin liittyen.
Länsi-Uusimaa Pelastustoimi, 4.3.2022 16:44

Väestöhälyttimiä testataan maanantaina 7.3.

Kyseessä on tavanomainen kuukausittainen testi, joka ei edellytä ihmisiltä toimenpiteitä.
Länsi-Uusimaa Pelastustoimi, 4.3.2022 15:28