Takaisin

Pelastuslaitoksen avainsäilöjärjestelmä uudistuu

Julkaisuajankohta 20.3.2024 10.44
Tiedote
Päivystävien palomestarien ajoneuvoja rivissä keskuspaloaseman kalustohallissa.

Pirkanmaan pelastuslaitos uudistaa käytössä olevan avainsäilöjärjestelmän, eli tutummin palokunnan putkilukot. Pirkanmaan alueella paloilmoittimella ja sammutuslaitteistolla varustetuille kiinteistöille on lähtenyt asiasta tiedote postitse tai sähköpostitse jo alkuvuoden 2023 aikana. Takaraja kiinteistöille vanhojen avainsäilöjen uusimiselle on 31.5.2024. Tämän jälkeen pelastuslaitoksella ei ole enää mahdollisuutta käyttää vanhoja avainsäilöjä.

Avainsäilöjen päivittäminen

Vanhojen avainsäilöjen päivittäminen on helpoin aloittaa olemalla asiasta yhteydessä omaan lukkoliikkeeseen. Asiakkaan (kiinteistön) tulee liittyä pelastuslaitoksen avainsäilöjärjestelmään täyttämällä liittymislomake, jossa asiakas hyväksyy avainsäilöjärjestelmän käyttöehdot.

Uusi järjestelmä mahdollistaa jatkossa avainsäilön hankkimisen myös esimerkiksi asuinkerrostaloon, ja näin varmistaa pelastuslaitoksen ja ensihoidon pääsyn sisälle asuinhuoneistoon saakka. Tarkempia tietoja uudistuksesta löytyy pelastuslaitoksen ohjeesta.

Lisätiedot:

Lisätietoja asiasta antaa päivystävä palotarkastaja arkisin klo 9-11 ja klo 12-15, puhelimitse 040 716 7766 tai sähköpostitse PEL.palotarkastus@pirha.fi .

Pirkanmaa

Uusimmat